Burcu Kardaş Arslan
Burcu Kardaş Arslan
Burcu Kardaş Arslan

Hangi durumlarda vajina daraltma operasyonu yapılır?

Vajina genişlemesi, cinsel hayatta problemlere neden oluyor.

Haberin Devamı

Vajina; doğum, kilo, cinsel ilişki, yaş ve hormonlara bağlı olarak zamanla genişleyebilir, deforme olabilir, bu durum ise kadınlarda hem cinsel hayatta hem de günlük yaşamda birçok önemli probleme neden olabilir.

CİNSEL HAYATTA PROBLEME NEDEN OLUYOR

Vajina genişlemesi sonucu en sık karşılaşılan problem, cinsel hayatta oluşan olumsuzluklardır. Bu hem erkek hem de kadın tarafında hoşnutsuzluğa neden olabilir. Nadiren cinsel hayatta yaşanan bu problemler eşlerin ayrılığına kadar gidebilir. Vajinal kanaldaki bu genişleme ve elastikiyetin kaybolması, kadınlarda idrar kaçırma şikayetlerine de yol açabilir, bu da sosyal yaşamda hasta açısından büyük zorluklara neden olur.

Hangi durumlarda vajina daraltma operasyonu yapılır

Haberin Devamı

VAJİNA DARALTMA OPERASYONU NASIL YAPILIR?

Vajina daraltma, son günlerde en popüler operasyonların başında geliyor. Her lazer cihazı ile vajina daraltma işlemi yapılamamaktadır. Vajina daraltma operasyonu, 30 dakika gibi kısa bir sürede anestezi uygulamadan, ağrısız, acısız, kesi veya herhangi bir cerrahi işlem gerektirmeden yapılabilir. Vajina daraltma operasyonu yapılan hastalar işlem sonrası günlük yaşantılarına hemen geri dönebilirler.

Teknolojinin hızla gelişmesi lazerin tıpta da kullanımına olanak sağladı. Yeni nesil lazer cihazları ile artık birçok estetik ve cerrahi işlem gibi vajina daraltma operasyonu da daha kısa sürede, daha az yan etki ile yapılabilir. Bu metot sayesinde vajinal kanal içine uygulanan lazer dokularda bulunan kollajen yenilenir ve yeni kollajen oluşumunu uyarır. Bu şekilde “kollajen remodelling” gerçekleşir ve vajinal kanal %20’ye yakın bir oranda daralır.

Hangi durumlarda vajina daraltma operasyonu yapılır

Çoğu hasta, şikayetleri olmasına rağmen ameliyat endişesinden, ameliyat sonrası bakım gereksiniminden ve bu ameliyatı olmak istediğini etrafındakilere açıklayamadığından dolayı vajina daraltma ameliyatı olmayı zorunlu olmadıkça göze alamamaktadır.

Haberin Devamı

Jinekolog Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

NORMAL DOĞUM VAJİNADA GENİŞLEMEYE YOL AÇAR MI? (TIKLAYIN)