Hangi çorba neye faydalı dersiniz?

İçinizi ısıtacak, düşük kalorili ve besin değeri yüksek çorbalar…

Haberin Devamı

Kış deyince aklımıza gelen yemeklerden biri de hiç şüphesiz dumanı tüten, sıcacık bir çorbadır. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, hem zayıflamamıza yardımcı olacak hem de içimizi ısıtacak düşük kalorili, besin değeri yüksek çorbaları ve bu çorbaların faydalarını anlattı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, öğüne çorba ile başlamanın zayıflama sürecine çok faydalı olacağına dikkat çekiyor. Ancak Kaya, “Ekmek gibi karbonhidrat grubunda olan çorbaları tüketirken ekmekten vazgeçmelisiniz” diyor. Kremalı çorbalar hakkında ise “Sebze çorbalarını ve yoğurt çorbaları gönül rahatlığıyla tercih edilebilir ancak kremalı çorbalar yüksek kalorilidir ve kilo aldırır” uyarısında bulunuyor.

İşte, düşük kalorili ve besin değeri yüksek çorbalar…

Haberin Devamı

Mercimek çorbası

Bol lif ve protein içerir. Özelilikle B vitaminini içerir. Ayrıca mineraller açısından da zengin bir besindir. Demir, kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor kaynağıdır. Mercimek, besin değeri oldukça yüksek bir kurubaklagildir. Kalp ve damar sağlığımız için iyi bir besin kaynağıdır. Kabızlığı giderir. Enerji verir ve ayrıca yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Protein oranı yüksektir. Posa oranınız artmış olur. Yüksek oranda potasyum içerdiği için yüksek tansiyonu düşürür.

Hangi çorba neye faydalı dersiniz

MERCİMEK ÇORBASININ YAPILIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


Yoğurt ve yayla çorbası

Yoğurt ve yayla çorbası yoğurtla yapılır ve yoğurdun da bize çok faydası vardır. Yoğurt, yüksek kolesterole iyi gelir ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Bol miktarda kalsiyum ve protein içerir.

  Hangi çorba neye faydalı dersiniz

KENDİ YAPTIĞINIZ YOĞURTLA BU ÇORBAYI HAZIRLAMAYA NE DERSİNİZ? EV YAPIMI KLASİK YOĞURT TARİFİNİN HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Haberin Devamı

  Sebze çorbası

Bol vitamin ve mineral içerir. Sebze çorbaları bizi kalp krizinden korur. Kabızlığı önler.

   Hangi çorba neye faydalı dersiniz

SEBZE ÇORBASININ YAPILIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


   Domates çorbası

İçerdiği likopenle sizi kanserden korur. Domates liften zengin bir besindir. Kolesterol ve kan şekerini dengede tutar.

    Hangi çorba neye faydalı dersiniz

DOMATES ÇORBASININ HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


    Et suyuna ve tavuk suyuna çorba

Ekstra yağ ilave etmenize gerek yoktur. Enerji verir ve tok kalmanızı sağlar. Tavuk, kırmızı ete göre daha düşük oranda yağ içerdiği için kalp krizi riskini azaltır.

Hangi çorba neye faydalı dersiniz

İÇİNİZİ ISITACAK ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASININ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Haberin Devamı

Brokoli çorbası

Brokoli, vitaminden zengin ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Brokoli A, C ve E vitaminini içerir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kanserden korur.

      Hangi çorba neye faydalı dersiniz

VİTAMİN YÖNÜNDEN ZENGİN BROKOLİ ÇORBASININ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


      Balık çorbası

Balık, kalp hastalığını ve felci önler. Kolesterol için faydalıdır. Kemikler için de yararı büyüktür. Şeker hastalarının sık tüketmesi gereken bir çorbadır.

      Hangi çorba neye faydalı dersiniz

OMEGA-3 YÖNÜNDEN ZENGİN BALIK ÇORBASININ HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


      Ispanak çorbası

Ispanak, vitamin ve protein açısından çok zengin bir besindir. A,C ve E grubu vitaminleriyle, demir, fosfor, magnezyum ve iyot gibi mineralleri içerir. Birçok hastalıklara faydası vardır. Kanserden, kalp ve damar hastalıklarından korur. Ayrıca ıspanak kansızlığa iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve kolesterolü düşürür. Zihni kuvvetlendirir.

Haberin Devamı

       Hangi çorba neye faydalı dersiniz

ISPANAK, BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR. PANCARLI ISPANAK ÇORBASININ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


       Tarhana çorbası

Tarhana, likopen içerdiği için çok faydalı bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Gribe karşı birebirdir. İştah açıcıdır. Bağırsak florasını düzenler ve sindirimi kolaylaştırır.

Hangi çorba neye faydalı dersiniz


Mantar çorbası

Mantar, protein ve demir açısından çok zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir besindir. A, B, D ve K vitaminlerini ve potasyum, kalsiyum, fosfor ve bakır minerallerini içerir. Protein değeri yüksek bir besindir, bu yüzden mantarın et ile besin değeri aynıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Ayrıca mantar çorbası çocukların gelişimi için de faydalıdır.

Haberin Devamı

                   Hangi çorba neye faydalı dersiniz                   

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRECEK MANTAR ÇORBASININ HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


Kereviz çorbası

                    Hangi çorba neye faydalı dersiniz                    

Kereviz oldukça besleyici bir besindir. Birçok vitamin ve mineralleri içerir. İçerdiği vitaminler A, B ve C vitaminleridir. Fosfor, bakır, çinko ve selenyum minerallerini içerir. Romatizma ve gut şikayetlerini azaltır. İştah açıcıdır. Öksürüğü keser ve kanı temizler.

Yazarın Tüm Yazıları