GeriSağlık Hangi cins neden tahrik oluyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi cins neden tahrik oluyor?

Hangi cins neden tahrik oluyor?

Erkekler popo ve memeden ; kadınlar göz, dudak ve ellerden tahrik oluyor.

Türkiye Cinselliğini Konuşuyor" kitabı 17 ilde, yüz yüze görüşmelerle yapılmış dev bir araştırma verilerine dayanılarak hazırlanmış. Hürriyet ve TNS Piar Şirketi işbirliğiyle yapılan bu cinsellik araştırması Türkiye'nin cinselliğini çok net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Hangi cins neden tahrik oluyor

ERKEKLER POPO VE MEMEDEN; KADINLAR GÖZ, DUDAK VE ELLERDEN TAHRİK OLUYOR

TNS Piar Şirketi’nin Hürriyet için yaptığı Cinsellik Araştırması gösterdi ki, Türkiye’de erkekler, kadınların daha çok, memeleri ve kalçalarından tahrik oluyor; kadınlar ise erkeklerin göz, dudak ve ellerinden.

 

Hangi cins neden tahrik oluyor

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı, Psikiyatr Nesrin Yetkin, bu durumu şöyle yorumluyor: “Erkeklerin cinsel uyarılmada etkili beden parçalarını, kadınların ise genel görünümü önemsediği görülüyor.” Psikiyatr Cem İncesu ise, erkeklerin daha görsel, kadınlarınsa daha işitsel ve dokunsal olduğunu anlatıyor. “Milyonlarca dolarlık porno sektörünün daha çok erkeklere yönelik olması bundan. Bu farklılık beyinlerindeki farklılıkla ilgili, tamamen fizyolojik ve evrimsel bir şey.” 

TÜRKLER ORTALAMA 26,2 DAKİKA SEVİŞİYOR

Aynı araştırma sonuçlarına göre Türkler ortalama 26,2 dakika sevişiyor. Evlilerde bu süre 23,6’ya düşerken, sevgilisi olan bekarlarda 33,3’e çıkıyor.

Yaş ilerledikçe sevişme süresi azalıyor. Bekarlar, ön sevişmeyi evlilerden daha çok yaşıyor. Her zaman ön sevişme yaşadığını söyleyenlerin en çok olduğu bölge Ege (yüzde 61,5), en az olduğu bölge ise İç Anadolu (yüzde 39,5). Ön sevişme süresini en uzun tutanlar (11-20 dakika) metropollerde yaşayanlar. Her üç Karadenizliden biri en fazla 10 dakika ön sevişiyor. Egelilerin üçte biri ise ön sevişme süresini 3-5 dakikada bitiriyor. Marmara Bölgesi’nde her 10 kişiden 1’i ön sevişme süresini 21-30 dakika sürdürüyor. Toplam sevişmeyi 6-10 dakika içinde bitirenlerin en fazla olduğu bölge de Ege (yüzde 33). En uzun sevişenler Akdenizliler (21-30 dakika).

Kaynak: Türkiye Cinselliğini Konuşuyor kitabı/Doğan Kitapçılık AŞ/2005 

False