GeriSağlık Hamile kalmak için ne kadar süre beklemek gerekir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamile kalmak için ne kadar süre beklemek gerekir?

Hamile kalmak için ne kadar süre beklemek gerekir?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler bir süre bebek sahibi olmayı deneyip sonra "Acaba ne kadar süre denemeliyiz, yoksa biz de bir sorun mu var, doktora gitmemiz gerekiyor mu?" diye düşünmeye başlar. Peki, doktora gitmek için ne kadar süre beklemek gerekir? Jinekolog Op. Dr. A. Murat Emanetoğlu sorularımızı yanıtlıyor.

BİR YILI AŞKIN SÜREDİR HAMİLE KALMAYI DENİYORSANIZ...

Eğer bir yıl veya daha fazla süredir gebe kalmaya uğraştığınız halde (bu sınır 35 yaş ve üzeri için üç ile altı ay arasındadır) kalamıyorsanız veya adet kanamalarınız düzensiz oluyorsa sizin için en iyisi bir doktora başvurmaktır. Herhangi birisi için ne kadar sürede gebe kalabileceğini söylemek oldukça zordur.

BELİRLEYİCİ BİRÇOK FAKTÖR VAR!

Kişinin yaşı, genel sağlık durumu, üreme organlarının çalışması ve cinsel ilişkiye ne zaman girildiği gibi belirleyici pek çok faktör vardır. Ancak yine de ne kadar zaman alacağına dair genel istatistiksel bilgiler yok değildir. Üreme dönemindeki çiftlerin her siklüsteki gebe kalma şansı %25’tir. İlk yılda gebe kalma oranı ise %75-85 arasındadır. Bu durumda sağlıklı olduğu halde gebe kalamayan çiftler halen var demektir.

False