Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk ÖzserenYazarın Tüm Yazıları

Hacamat nedir? Hacamatın faydaları nelerdir?

Hacamat, yaş kupa tedavisi olarak da adlandırılan ve derinin neşter ile küçük bir miktarda açılması; sonrasında vakum özelliği olan steril kupalar yardımıyla cildin alt katmanında birikmiş toksik, metal ve serbest radikal içeriğin dışarıya alınmasını sağlayan geleneksel bir uygulamadır.

Haberin Devamı

HACAMAT SIRASINDA ACI HİSSEDİLMEZ

Hacamat damardan kan alma işlemi ile aynı nitelikte değildir. Uygulandığı kişinin günlük yaşantısında herhangi bir aksamaya neden olmaz. Yani hacamat yaptıran kişi uygulama sonrası günlük işlerine kaldığı yeren devam edebilir. Hacamat uygulaması sırasında acı hissi yaşanmaz. Sağlık için geleneksel, doğal ve ekonomiktir.

İLTİHAP VE AĞRIYI AZALTIR

Vücudumuza zararlı toksinler, yaş kupa tedavisi ile uzaklaştırılır. Uzaklaştırılan bu toksinler şu şekilde anlatılabilir; hücre metabolik artıkları, hücrelerde kullanmayan sentetik moleküller, gıda katkıları, GDO içerikli yiyecekler, hayvansal kaynaklı hormonlar, özellikle östrojeni taklit eden zeno östrojenler ve koruyucu içeren gıdalardır. Hacamat tedavisi; iltihabı giderir ve ağrıyı azaltır.

HACAMAT BİRÇOK HASTALIĞIN İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIR

Hacamat sayesinde hastalıkların iyileşme süreci hızlanır. Hacamat sırasında açılan küçük çizikler ile vücudumuzun var olan doğal bağışıklık sistemi de uyarılmış olur. Kupalar aracılığı ile oluşturulan negatif basınç ile kan akımı artar; artan kan akımı ile hücrelerin oksijen ve besin alımı hızlanır. Artan kan basıncı ile lokal sıcaklık da artar. Sıcaklık ile jel kıvamlı olan hücreler arası sıvı yani doku jelinin viskozitesi azalır ve böylece hücreler arası sıvının lenfatiklere geçişi hızlanır ve drenaj daha kolay olur.

HACAMATIN FAYDALARI NELERDİR?

1- Kafaya yapılan hacamat ile boyun ağrıları, sara (epilepsi), unutkanlık problemi, kulakta çınlama şikâyeti, görmede bulanıklık ve baş dönmesi sıkıntılarının çözülmesi hedeflenir. Aynı zamanda karaciğerde rahatlama beklenir.

2- Sırta yapılan hacamat ile öksürme, bronşit hastalığı, astım hastalığı, aşırı terleme, kalp ağrısı, kusma, omuzlar, boyun, bel ve sırtta ağrı, prostat ve adet ağrıları tedavi edilmeye çalışılır.

3- Ayaklara hacamat ile topukta ağrı ve ayaklarda şişlik, burunda kanama, baş dönmesi, göz ağrısı, sara (epilepsi), uykusuzluk, bel ve kuyruk sokumunda ağrı, adet düzensizliği, sistit gibi rahatsızlıklarda kullanılır.

Yazarın Tüm Yazıları