GeriSağlık Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı!

Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı!

Hem zayıflatıyor hem de vücuda enerji veriyor.

1. BAĞIŞIK SİSTEMİNİN DOSTUDUR

İçerisinde bol miktarda C vitamini bulundurması sebebiyle bağışıklık sistemine güç katar. Ayrıca potasyum bakımından da zengin olmasıyla tansiyonu dengede tutar.

2. CİLDİ ARINDIRMAYA YARDIMCI OLUR

Yüzdeki pürüzleri, siyah noktaları ve kırışıklıkları en aza indirir ve içerisindeki C vitamini sayesinde bakterileri yok ederek yüzdeki sivilcelerin oluşumunu önler.

Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı

3. KANSER OLUŞUMUNU ENGELLER

Limon, alkali bir besindir ve vücuda alındığında alkali bir ortam yaratır. Kanser ise alkali ortamlarda gelişemez. Kanserden korunmak için ılık limonlu su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

4. SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Vitamin ve mineralleri içerisinde bolca bulundurduğu için limon, vücuttaki toksinleri daha kolay atmaya yardımcı olur. Karındaki şişkinliği ve hazımsızlık belirtilerini yok eder.

Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı

5. VÜCUDA ENERJİ VERİR

Vücudumuz gerekli enerjiyi yediğimiz yiyeceklerdeki moleküllerden alır. Pozitif iyonlar vücuda alındığında negatif iyonlarla birleşerek bir reaksiyon oluşturur. Limon, besinler arasında en çok negatif iyon bulunduran besindir ve tüketildiğinde daha fazla enerji alınmasını sağlar. 

6. KİLO VERMEYE KATKI SAĞLAR

Limon, içerisindeki pektin lifi sayesinde tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudu fazla kilolardan arındırır.

Güne limonlu su içerek başlamanın 7 yararı

7. NEFES TAZELEYİCİ ÖZELLİĞİ VARDIR

Nane, maydanoz gibi limon da nefes tazeleyici özelliği ile bilinir. Ağız kokusunu yok etmekle birlikte diş eti ağrılarına olumlu etki eder. 

TIRNAKLARINIZI LİMON İLE GÜÇLENDİRİN!

[fotogaleri=19]

False