Gülüş estetiğiyle gülümsemenizi güzelleştirin

İyi bir iletişim güzel bir gülümsemeyle başlar. Güzel bir gülümseme ise doğal ve sağlıklı görünen dişler ve diş eti, yüzle uyumlu ideal kalınlığa sahip dudaklar, estetik ağız çevresi ve yanaklarla mümkündür.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı kişinin yaşına, dişlerin ve diş etlerinin ihtiyacına, yüzün geneline ve hastanın beklentilerine göre özel olarak planlanır. Eğer ağızda eksik diş varsa implant teknikleri ile tamamlanabilir. Bunun için öncellikle hastanın ağız ve diş muayenesi yapılır. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekilir. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar varsa öncellikle bunların tedavisi sağlanır. Bu tedavilerin arasında kişinin ihtiyacına göre eksik diş giderme, diş eti hastalıklarının tedavisi yer alabilir.

Ardından gülüş tasarımına başlanır. Dişler; estetik laminalar, beyazlatma ve bonding tedavileri ile sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşturulur. Estetik porselen lamina ve venerler ile ışıl ışıl bir gülümseme oluşturulabiliyor. Yüzün ihtiyacına ve hastanın tercihine göre yüz bütün olarak ele alınarak dudaklardaki hacim kayıpları ile dudak çevresi mimik kırışıklıkları da dermal dolgu enjeksiyonu teknikleri ile doğal görünüm korunarak düzeltilebiliyor. Bu işlem esnasında mimik hareketlerinin korunmasına ve dudaklarda ya da yüzde belirgin bir değişiklik olmamasına dikkat ediliyor. Gülerken diş etlerinin görünmesi yani “gummy smile” tedavisi de aynı şekilde ameliyata gerek olmaksızın tedavi edilebiliyor.

Haberin Devamı

Gülüş estetiğiyle gülümsemenizi güzelleştirin

DİŞİN RENGİ, BOYUTU VE ŞEKLİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Gülüş estetiğinde en çok tercih edilenlerden biri porselen laminate veneerlerdir. Porselen laminate venerler, dişin rengini, boyutlarını ve şeklini değiştirmek için uygulanabilecek en etkili ve en konservatif yöntemdir. Dişteki kötü renkleşmeleri maskelemek ya da dişin şeklini değiştirmek için, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılırlar ve dişte tekrarlanabilecek renklenmelere karşı dirençlidirler. Kalınlıkları bir lensin kalınlığından daha fazla değildir, diş yüzeyinden çok az aşındırma yapıldığı için konservatiftir ve zararsız bir işlemdir. Üstelik, görüntüyü mükemmel derecede değiştirirler. Gülüş estetiğinde rutin olarak uygulanan, acı vermeyen bir yöntemdir ve tedavi bittiğinde hastalar ideal gülümsemelerine kavuşurlar.

Tetrasiklin renkleşmeleri, minenin mikro harabiyeti, dişin boyun bölgesindeki aşınmalar, dişeti şekillendirilmesi sonrasında diş boyutlarının estetik amaçlı artırılması ihtiyacında, porselen laminate veneer uygulaması oldukça başarılı sonuçlar sağlar. Önemli olan bu tedavinin, tecrübeli ve doğru ellerde yapılmasıdır. İki seanslık acısız bir tedaviyle, 10 gün içinde sağlıklı ve etkileyici bir gülümseyişe kavuşulabilir.

Haberin Devamı

BEYAZLATMA İŞLEMİYLE IŞIL IŞIL DİŞLER ELDE EDİLEBİLİR

Öğle arası diş estetiği ile diş yüzeyleri beyazlatılabilir. Özellikle tütün, kahve, çay ya da renk veren gıda tüketimi nedeniyle lekelenen dişler ortalama 1 saat içinde beyazlatılabilir. Bunun dışında dişlerinin doğal olarak daha beyaz olmasını tercih edenler için diş beyazlatma işlemi uygulanabilir. Diş beyazlatma işlemi işe dişlerin rengi doğal olarak 5 ile 10 ton açılabilir. Bu tedavide dişlerin üzerinde herhangi bir boyama işlemi yapılmaz, dişin yapısına hiçbir şekilde zarar verilmez.

Gülüş estetiği iş ve özel hayatının her alanında sağlığına ve görünümüne özen gösteren herkes için tavsiye ettiğimiz basit bir uygulamadır. Unutmayın ki en mutlu anlar güzel ve sıcak bir gülümsemeyle başlar.

Yazarın Tüm Yazıları