Sabri Algun Aka
Sabri Algun Aka
Sabri Algun Aka

Göz kapağı estetiğiyle daha genç görünün!

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Sabri Algun Aka, göz kapağı estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.Yüz yaşlanması genellikle gözlerin etrafından başlar. Sarkıklık, ağır kapaklar, fazla cilt, torbalanmalar ve göz kapaklarındaki istenmeyen dolgunluk yorgun veya üzgün bir görünüme neden olabilir. Estetik değişiklikler genellikle göz kapaklarındaki fonksiyonel değişikliklerle birlikte gider; üst göz kapaklarındaki fazla doku görüşü engelleyebilir ve bu dokunun alınması hem görüş alanını iyileştirirken aynı zamanda bölgeye daha genç bir görünüm sağlar.

Haberin Devamı

Alt ve üst göz kapağı estetiğinde uygulanan teknikler nelerdir?

BOTULİNUM TOKSİN UYGULAMALARI

Bazı hastalarda, alnın ve göz etrafındaki gülümseme hatlarının tedavisi, kaş kuyruğunun hafifçe kaldırılması göz kapağına genç bir görünüm kazandırılmasını sağlar. Bu uygulamalarda tedavi kişinin bireysel ihtiyaçlarına göre planlanmalıdır.

ENJEKTE EDİLEBİLİR DOLGU MADDELERİ

Üst kapak ve kaş sırtını şekillendirmek için bazı dolgu maddeleri kullanılabilir. Bu işlemler kaşın altındaki ek hacim yaratarak göz çevresinde daha az gölgelenmeye ve genel olarak gençleşmiş kaş ve göz kapağı görünümüne yardımcı olabilir. Dolgular, alt göz kapağında, gözyaşı çukurları denilen kısımları kamufle etmek ve alt göz torbalarının görünümünü azaltmak için kullanılabilir. Enjekte edilebilir dolgu maddelerinin etkisi, göz çevresindeki alanda 1-2 yıl sürebilir ve zaman zaman cerrahiye rakip sonuçlar elde edilebilir.

Haberin Devamı

GÖZ KAPAĞI CİLDİNİN YENİLENMESİ

GÖZ KAPAĞI CİLDİNİN YENİLENMESİ için lazer, radyofrekans ile cilt sıkılaştırma ve kimyasal peeling gibi uygulamalardan yardım alınabilir ve bu şekilde göz kapaklarında sıkılaşma cilt fazlalığında azalma elde edilebilir.

GÖZ KAPAĞI CERRAHİSİ (BLEFAROPLASTİ)

Botulinum toksin ve dermal dolgu maddeleri gibi cerrahi olmayan seçenekler göz çevresinde büyük iyileşmeler sağlayabilirken, bazı durumlarda yeterli gelmediği için en iyi seçenek blefaroplasti (göz kapağı cerrahisi) olabilir.
Göz kapağı estetiğinde sadece üst kapaklar, alt kapak veya kombine işlem planlanabilir. Cerrahi kesiler üst göz kapağında doğal katlantıda alt göz kapağında ise kirpikli kenar hemen altı veya kapak içinden yapılır. Bu sebeple insizyonlar gözle görülür iz bırakmadan iyileşirler.
Göz kapaklarındaki yaşlanma ile ilgili değişiklikler genellikle üçüncü on yılda ortaya çıkar ve genellikle 30'lu ve 40'lı yıllardaki hastalar göz kapağı estetiği adayıdır. Bu işleme ihtiyaca göre kaş kaldırma, alın germe, lazer uygulamaları ve kimyasal peeling ile cilt yenileme eklenebilir.

EN YAYGIN GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ SORUNLARI

• Yaşlı ya da yorgun görünüm
• Ağır ve sarkık kapaklar
• Torbalanma
• Şişlik
• Gevşek cilt şikayetleri

Bu ameliyatlarda göz kapaklarının üç ana doku bileşeni de iyileştirmek amaçlanır; cilt, kas ve yağ.

Haberin Devamı

BADEM GÖZ ESTETİĞİ

Badem göz şekli, geçmişten günümüze en estetik göz tipi olarak kabul edilmektedir. Badem göz estetiği minimal invaziv teknikler ile göz kenarında bulunan asıcı bağların yerinin değiştirilerek veya kaşların kaşların kaldırılarak gerçekleştirildiği bir cerrahi prosedürdür. İşlem üst göz kapağı dış kenarından yaklaşık bir santimlik bir kesiyle ve saçların arasına açılan küçük kesilerle gerçekleştirilir. Operasyondan sonra fark edilebilen bir iz kalmaz. İşlem lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Operasyonda sonra gözler daha çekik ve iri, kaşlar ise daha çekici bir görünüme kavuşmuş olur.