Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Göz kapağı estetiğinden sonra iz kalır mı?

Merak edilen bu sorunun yanıtını uzmanına sorduk.

Haberin Devamı

40’lı yaşlardan sonra gerek kadın gerekse erkeklerde göz kapağıyla ilgili sorunlar belirmeye başlar. Yaşlanma, üst göz kapağı derisinde yığılma ve burun kökünde her iki yanlarda bir şişkinlik oluşmasıyla kendini gösterir. Daha sonra üst göz kapakta yağ dokusu, alt kapakta ise belirgin torbalanmalar oluşmaya başlar. Hastalar kendilerini yorgun, bitkin, üzüntülü veya çökmüş hisseder. Genellikle bu durumlarda birtakım kremlerle veya maskelerle çözüm arasalar da sonuç alamazlar. İşte bu durumda bir plastik cerraha başvurmayı tercih ederler.

[webtv=109866]

HANGİ DURUMDA AMELİYAT GEREKLİ?

Muayeneye gelen hastalar, doktorlara çoğunlukla bu problemin ameliyatsız düzelip düzelmeyeceğini sorar. Eğer sorun alt göz kapağı torbalarındaki hafif çukurlanmalar şeklinde ise bunlar ameliyatsız bir şekilde dolgularla düzeltilir. Fakat eğer gözaltı torbalanması ileri boyuttaysa sorunun ameliyat ile giderilmesi gereklidir.

Haberin Devamı

Göz kapağı estetiğinden sonra iz kalır mı

AMELİYAT SONRASI İZ KALIR MI?

Ameliyatın lokal mi yoksa genel anestezi mi olacağı hastalar tarafından oldukça merak edilir. Öncellikle bu tarz ameliyatlardan önce hastaların endişelerinin giderilmesi şarttır. Ameliyatın lokal ya da genel anestezi altında olabileceği, ister alt ister üst, nerede sorun varsa iki bölgeye de uygulanabileceği, ameliyat süresinin her bir göz kapağı için yarım saati geçmeyeceği, kesinlikle belirgin bir iz kalmayacağı hastalara ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Üst göz kapağında gözün açılıp kapandığında oluşan kıvrımda ince, kesinlikle belirgin olmayan hatta nerdeyse yok kabul edebileceğimiz, zaman içerisinde anlaşılmayacak bir çizgi olacağı, alt göz kapağında ise kirpiğin hemen dibinden girildiği için doğal bir çizginin duracağı hastalara belirtilir.

Göz kapağı estetiğinden sonra ister lokal anestezi ister genel anestezi olsun hasta yaklaşık bir saat gözleri kapalı olmadan çok ince plasterler yapılmış şekilde odasına çıkar ve bir saat içerisinde taburcu olur. Göz kapağı ameliyatları genç, enerjik ve mutlu bir görünüm kazandıran ve hastaları en fazla memnun eden estetik operasyonların başında gelir.

Haberin Devamı

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Fatih Dağdelen

HANGİ ESTETİK AMELİYAT NE ZAMAN YAPTIRILMALI?