Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele

Göz çevresi derisi cildimizin en hassas ve en çok yıpranan alanıdır. Morluklar, torbalanma, kırışıklar ve elastikiyet kaybı en kolay ve ilk olarak burada başlar. Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele yollarını anlattı.

Haberin Devamı

Göz çevresi kırışıklıkları, aşırı mimik hareketleri, yaş, cilt tipi, beslenme, güneş, alerjiler, yaşam tarzı ve stresle yakından ilgilidir. Bu sebeple göz çevresini mümkün olduğunca erken korumaya almak gerekir. 

Göz altı kırışıklıkları doğal yöntemlerle azaltabilir. Cildimizi evde hazırlayabileceğimiz doğal krem ve toniklerle besleyerek, nemlendirip kuruluğundan arındırmakla kırışıklıkların giderilmesine ilk adımları atmış oluruz.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Cilt hücrelerini yenileyen ve nemlendirici özelliği olan üzüm çekirdeği yağı kırışıklarla mücadele için iyi bir yardımcıdır. Yaşlanmanın etkilerini azaltır ve antioksidan olarak cildin temizlenmesini sağlar. Cam şişe içinde üzüm çekirdeği yağı, Hindistan cevizi yağı, biberiye yağı eşit miktarda karıştırılarak her gece uygulanabilecek cilt yenileyici cilde uyarı veren göz çevresinde güvenle kullanabileceğimiz kırışıklık karşıtı bir krem hazırlayabiliriz.

Haberin Devamı

Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele

Cildimizde yarım saat süre ile bekletebileceğimiz elastin ve kollajen üretimini uyarıcı meyve asidi ve C vitamini içeriği olan doğal maskeler son derece etkilidir. Kivi, havuç, kayısı, muz, patates gibi yatıştırıcı ve vitamin yönünden zengin besinleri ezerek ya da dilimleyip zeytinyağı veya aloe vera ile beraber cildimizin üzerinde on dakika bekletmekle maskelerin cilt yenileme ve nemlendiricilik etkisinden yararlanmış oluruz.

BU BİTKİLER DERİYİ DİNLENDİRİYOR

Papatya, lavanta veya yeşil çay ile kompres yapmak deriyi dinlendirir. Göz çukurunda belirginleşen morluk ve şişlikler azalabilir.

Egzersiz kaslarımızı ve cildi sıkılaştırır. Sabah ve akşam cildi kurutmadan yüzü soğuk suyla birkaç kez yıkamak, gün içinde doğal yağlarla yapılabilecek masajlar cildin tazelenmesi ve harekete geçmesini sağlar.

 Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele

GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT

Göz çevresi de dahil cildi kırıştıran en önemli faktör güneş ışınlarıdır. Göz çevresini CE sertifikalı gözlük camları ile güneşli ve aşırı ışıklı ortamlardan korumak gerekir.

Haberin Devamı

Yaşlandıkça cildimiz incelir ve esnekliğini kaybettiği bölgelerde kırışıklıklar başlar. Alın kaslarına ve şakaklara botoks uygulamasıyla kaşlar yukarı çekildiğinde görsel olarak bir rahatlama ve gerilme olur. Kaz ayağı denilen göz kenarından şakağa doğru derince giden çizgilere de serum ve krem kullanımı çok etkin sonuçlar verir. Derin kırışıklarda en kesin çözüm çizgilerin çukur yerlerine vitaminli dolgular yapılarak yok edilmesidir. Dermatoloğunuzun cilt yapısına uygun önereceği bir göz çevresi bakım ve tedavisi ile çok derin kırışıklarınızın önüne geçebilirsiniz.

 Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele 

Göz çevresinde kırışıklıkları ve göz altında oluşan kırışıklıkların oluşumundaki diğer nedenler ise:

Haberin Devamı
  • Cilt bakımının yapılmaması
  • Cilde gereken önemin verilmemesi
  • Güneşin altında uzun süre kalmak
  • Koruyucu krem kullanmamak
  • Güneş gözlüğü kullanmamak
  • Aileden gelen genetik sebepler
  • Alkol ve sigara tüketimi
  • Kuru cilt yapısı

 Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele 

Yukarıda saydığımız bu nedenler göz altı ya da çevresindeki kırışıklıkların oluşmasındaki en büyük nedenlerin başında gelir. Göz altı kırışıklıklarının oluşmasını engellemek için ilk yapacağız kurul yukarıdaki maddelerden uzak durmak ve cilt bakımı için yapılması gerekenleri uygulamaktır. Yapılan bir araştırmaya göre ileriki yaşlarda kırışıklıklarla en çok karşılaşan kişilerin genellikle cilt tipi kuru olanlardır. Kuru cilt yapısına sahip bireylerin mutlaka nemlendirici krem kullanmaları ve yüzlerini daima nemli tutmaya çalışmalıdırlar.

Göz altı kırışıklıkları bulanan kişiler ya da bunu engellemek isteyen kişiler göz çevresi kırışıklıkları için doğal bakım çeşitleri, göz çevresi kırışıklıkları için doğal maskeler, göz altı morlukları için doğal yöntemler nelerdir şeklinde yapacakları araştırmalarda pek çok siteden ve blog’dan faydalı bilgiler elde ederek gerekli tedbirleri alabilirler.

Haberin Devamı

 Göz altı ve göz çevresi kırışıklıklarıyla mücadele 

Konuyla alakalı birçok ünlü, cilt bakım uzmanı ve alternatif tıpla ile uğraşan kişilerden göz çevresi kırışıkları için doğal yöntemler araştırarak uygulamaktadır. Bu alanda isim yapmış Suna Dumankaya göz çevresi kırışıklıkları için doğal maskeler yapmış ve bunu pek çok kişi uygulayarak olumlu sonuç almıştır.

Göz çevresi kırışıklıklarından kurtulmak büyük paralar harcamaya gerek yoktur. Evde doğal maskeler ve kürler ile bu sorunuzdan kurtulmanız mümkündür. Sizlere vereceğimiz tarifleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Göz altı kırışıklıkları için tarifler maskeler pek çok kişi tarafından denenmiş ve kabul görmüş yöntemleridir. Unutmayın cilt bakımının ya da kırışıklıkların tedavisi içinde en iyi yöntem evde doğal olanıdır.

Haberin Devamı

[fotogaleri=3043,3296,2544]