GeriSağlık Göz altı torbaları neden olur, nasıl giderilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz altı torbaları neden olur, nasıl giderilir?

Göz altı torbaları neden olur, nasıl giderilir?

Genelde genetik nedenlerle ortaya çıkan göz altı torbaları güzelliğimize gölge düşürür ve bizi rahatsız eder. Göz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay göz altı torbalarından tamamen kurtulmak için yapılan estetik operasyon hakkında bilgi verdi.

DİKİŞSİZ BİR ŞEKİLDE GÖZ ALTI TORBALARINDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Göz çevremiz yağ yastıkçıkları ile çevrilidir. Bazı durumlarda bu yağlar öne doğru yerleşir ve torbalanma oluşturur. Bu durum göz altlarında istenmeyen torba durumlarına neden olur. Daha yaşlı ve üzgün görünüme neden olan bu durum bazen cilt fazlalığı ile birlikte olmaktadır. Göz altı torbası şikayet ile başvuran hastalarda öncelikle durumu değerlendirmesi yapılır. Cilt fazlalığı ve hastanın yaşı, tedavi planında oldukça etkilidir. Genç hastalarda cilt ile bir sorun olmadığında internal yöntem ile dışarıdan kesi olmadan dikişsiz tedavi uygulanmaktayız. Bu tedavi ile hastalar da dikişsiz bir şekilde göz altı torbalarından kurtulmaktadırlar.

Daha ileri yaştaki hastalarda external tedavi yöntemi ile torbalardan kurtarırken cilt germe yüz germe tedavilerini de kombine olarak yaptıklarını söyleyen Op. Dr. Şeyda Atabay "Kişiye göre estetik tasarım sayesinde kapak askı kasını da sağlamlaştırarak ileriye yönelik gözü koruma müdahaleleri de yapabilmekteyiz.Göz altı torba tedavileri çok özel tedavilerdir. Göz çevresi dokuları göz kasları, sinileri ve damarları tarafından karmaşık şekilde çevrilidir. Operasyon sırasında göze ve çevresine oldukça nazik davranılmalıdır. Estetik amaçlı yapılan bir tedavi görme gibi önemli bir fonksiyonu olan gözümüze asla zarar vermemelidir." diye konuştu.

False