GeriSağlık Görünmez diş telleriyle rahatça gülümseyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Görünmez diş telleriyle rahatça gülümseyin!

Görünmez diş telleriyle rahatça gülümseyin!

Kadın erkek, genç yaşlı, herkes için uygun bir tedavidir.

Lingual ortodontik tedavi görünmez diş teli ya da gizli diş teli olarak adlandırılır. Dişlerdeki çapraşıklık, seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılan lingual braketler; klasik diş teli tedavisinde olduğu gibi dişlerin ön yüzeyine değil arka kısmına uygulanır. Bu sayede diş bozuklukları en estetik şekilde düzeltilebilir. Bilindiği gibi yüzümüz ve dişlerimiz, kişiler arası iletişimde ilk göze çarpan bölgelerdir. Özellikle modern hayatın getirdiği iş ve sosyal yaşam statüleri sebebiyle birçok insan dış görünüşüne oldukça önem veriyor. Dişlerde oluşabilecek herhangi bir problem de estetik kaygıları yüksek olan kişileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu sebeple ağız ve diş sağlığında ortodontik tedavi oldukça önem taşıyor.

HAYALİNİZDEKİ DİŞLERE KAVUŞUN

Estetik ortodonti alanında yapılan çalışmalar sonucu ağızda görünmeyen yeni tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Lingual ortodontik tedavi ile estetik açıdan sorun yaşayan kişiler dış görünümleri değişmeden tedavi olabilir. Ayrıca dişlerindeki düzelmeyi tedavinin başından itibaren takip edebilirler. Bu teknik sayesinde hasta hayal ettiği düzgün dişlere sahip olabilir. Ayrıca lingual braketler başkaları tarafından fark edilmediği için de hastalar özgürce gülümseyebilir.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ YAPILIR

Lingual ortodontik tedavi yöntemini kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaş grubu yaptırabilir. Tedavi hastanın diş yapısına ve varsa özel taleplerine göre planlanır. Sonrasında kişiye özel braketler hazırlanarak dişlere yerleştirilir. Tedavide kullanılan braketler konuşma ve çiğneme problemlerini en az etkileyecek şekilde dizayn edilir. Braketlerin takılmasını takip eden 2-3 hafta içerisinde dildeki tahrişler azalır. Özel alaşımlı tellerle uygulanan kuvvetler sayesinde 2-4 hafta gibi kısa bir sürede dişler hareket etmeye başlar.

ÖZEL FIRÇALAMA TEKNİKLERİ DÜZENLİ OLARAK UYGULANMALI

Klasik ortodontik tedavide olduğu gibi lingual ortodonti tekniğinde de ağız bakımı çok önemlidir. Uzman ortodontistin önerileri doğrultusunda özel fırçalama teknikleri, ara yüz fırçaları ve diş duşu gibi yöntemler düzenli bir şekilde uygulandığında braketlerin temizlenmesinde herhangi bir sorun yaşanmaz. Lingual ortodontik tedavi uygulaması; dışarıdan görünmemesi sayesinde ortodontik tedaviden kaçınanlar için iyi bir alternatiftir.

False