Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Göğüs dikleştirme, göğüs bölgesini yeniden şekillendirmek ve desteklemek için fazla cildi çıkararak ve çevreleyen dokuyu sıkılaştırarak göğüsleri kaldırma işlemidir. Çünkü kadınların göğüsleri genellikle gençlik şeklini ve sıkılığını yitirerek zamanla değişir. Bu değişiklikler ve ciltte elastikiyet kaybı genellikle gebelik, emzirme, kilo dalgalanmaları, yaşlanma, yerçekimi ve kalıtım gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME AMELİYATI

Göğüs dikleştirme ameliyatı, göğüslerinizin büyüklüğünü önemli ölçüde değiştirmez veya göğsün üst kısmını tamamlar. Göğüslerinizin daha dolgun görünmesini istiyorsanız, göğüs dikleştirme ve göğüs büyütme ameliyatı yapılması gerekebilir. Daha küçük göğüsler istiyorsanız, göğüs dikleştirme ve göğüs küçültme ameliyatı bir arada yapılmalıdır.

Eğer genel sağlığınız yerindeyse ve göğüslerinizde hacim ve şekil kaybı varsa ve siz bundan rahatsızlık duyuyorsanız göğüs dikleştirme estetiğinden faydalanabilirsiniz.

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME ESTETİĞİNDE TASARIM NEDEN ÖNEMLİ?

Ameliyat öncesi konsültasyon sırasında göğüslerin fotoğrafları çekilir. Göğüslerin büyüklük ve şekilleri, cilt kalitesi ve göğüs ve areolalarınızın yerleşimi hakkında ayrıntılı ölçümler yapabilir. Fotoğraflar üzerinden 3D simülasyon cihazı ile ideal göğüs şekli tasarlanır. Hologram ya da 3D mask gibi tekniklerle hastaya var olan göğüs şekli ve operasyondan sonra göğsün alacağı şekil gösterilir. Hastayla göğsün şekli ve boyutu üzerinde hem fikir olununca ameliyatın planlaması yapılır.

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME VE GÖĞÜS BÜYÜTME

Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır

Bazı kadınlarda göğüs dikleştirmeye ek olarak bir göğüs büyütme de uygulanabilir. Göğüs büyütme üst göğüs dolgunluğu sağlayabilir. Göğüs dikleştirme hastanede ayakta tedavi prosedürü ile gerçekleştirilir. Yani genellikle hastanede kalınması gerekmez ya da en fazla bir gece kalınabilir.

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Operasyon anesteziyle başlar. Genellikle genel anestezi uygulanır ve operasyon süresince uyursunuz. Üç yaygın insizyon modeli vardır: Areola etrafında, dikey ve yatay olarak. Ardından göğüs şekliniz düzeltilir. İnsizyon yapıldıktan sonra göğüs konturunu ve sıkılığını geliştirmek için alttaki göğüs dokusu kaldırılır ve yeniden şekillendirilir. Göğüs ucu ve areola doğal, daha genç bir boyuta yeniden konumlandırılır. Gerekirse, genişlemiş areolalar çevredeki deri kesilerek azaltılır. Fazla göğüs derisi, elastikiyet kaybını telafi etmek için çıkarılır. Göğüsleriniz tekrar şekillendirildikten ve fazla deri çıkarıldıktan sonra, kesikler estetik dikişle kapatılır.

Göğüs dikleştirmesinden kaynaklanan bazı kesi çizgileri doğal göğüs hatlarında gizlenir. Ancak, diğerleri göğüs yüzeyinde görülebilir. İnsizyon çizgileri kalıcıdır, ancak çoğu durumda zamanla kaybolur ve önemli ölçüde iyileşir. Göğüs dikleştirme ameliyatınızın sonuçları hemen görülebilir.

OPERASYON SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ 

Göğsün kaldırılması sırasında, işlem tamamlandıktan sonra insizyon iyileşmesi, pansuman veya bandaj uygulanacaktır. Şişmeyi en aza indirmek ve göğüslerinizi iyileştikçe desteklemek için elastik bir bandaj veya destek sutyen takmanız gerekir.

Yeni görüntünüzden duyduğunuz memnuniyet iyileşme devam ettikçe artar. Göğüs şeklinin ve pozisyonunun yerleşmeye devam etmesi nedeniyle göğüs dikleştirmenizin son sonuçları önümüzdeki birkaç ay boyunca ortaya çıkacaktır.

Zamanla, göğüsleriniz yaşlanma ve yerçekimi nedeniyle değişmeye devam edebilir. Yeni görünüşünüzü daha uzun süre korumak için kilonuzu korumalı ve sağlıklı yaşamalısınız. Cerrahi insizyonların, iyileşme sırasında aşırı kuvvet, şişme, aşınma veya harekete maruz kalmaması önemlidir. Zaten doktorunuz kendinize nasıl bakacağınız konusunda size özel talimatlar verecektir, bunlara tam olarak uyum sağlamanız da çok önemlidir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları