Gülşen Lükel
Gülşen Lükel
Gülşen Lükel

Göbek ve kalça yağlarını eritmenin temel kuralları

Popüler diyetler sizi tek başına göbek ve kalça yağlarından kurtarmaz.

Haberin Devamı

Göbek eriten diyet, karın yağlarından kurtaran 10 besin, basen eriten diyet, göbek eriten içecek, kalça ve basen eriten mucize diyet, basen eriten 5 süper yiyecek, kalça eriten çay karışımı, 7 günde göbek eriten mucize diyet… Bu başlıklara internet ve gazetelerde sıkça rastlıyoruz. Fazla kilo, göbek-basen gibi sorunlara sahipsek başlığa tıklayıp okumaya başlıyoruz. Ancak ne yazık ki ne sadece bir besin, bir içecek ne de popüler bir diyet sizi tek başına bu dertlerden kurtarmaz.

Tek bir besin yağları yakmaz

Hiçbirimiz sadece yeşil çay içerek yağlarımızı yakamayız, sadece günde 10-20 mekik çekerek göbeğimizi eritemeyiz, yemeklere acı biber eklediğimizde metabolizmamız hızlanıp bizi zayıflatmaz. Bunlar sağlıklı yeme düzeni ve sporla birlikte yapılırsa bir parça fayda sağlar o kadar.

Haberin Devamı

İşte göbek- basen eritmek için uymanız gereken 4 basit temel kural:

  • Sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamak
  • 3-4 saatte bir kendinize uygun miktar ve çeşitte ara öğünler tüketmek
  • Öğle-akşam yemeklerinizi geçiştirmeden doğru öğünler yapmak
  • Günde en az yarım saat düzenli yürüyüş veya egzersiz yapmak

Bu 4 temel maddeye uyarak hem fazla kilolarınızdan hem de sizi rahatsız eden göbek-basen gibi sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Tabi bunları yaparken size engel olmayacak sağlık sorununuz olmadığından emin olmalısınız. Yani kan şekeriniz sağlıklı aralıkta mı, insülin direnciniz var mı, troid hormonlarınız yeterince salgılanıyor mu, kolesterol değerleriniz normal mi. Bunları da yaptıracağınız rutin kan tahlilleriyle öğrenebilirsiniz.

Kan değerlerinizin normal aralığa gelmesini sadece ilaç tedavileriyle sağlayamazsınız. Diyetisyen eşliğinde yapacağınız sağlıklı, size uygun diyet tedavisiyle hem sağlıklı kan değerlerine kavuşur hem de fazla kilo, kalça- basen gibi dertlerinizden kurtulmuş olursunuz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülşen Lükel