GeriSağlık Genital gençleştirme ve Venüs tepesi estetiği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Genital gençleştirme ve Venüs tepesi estetiği

Genital  gençleştirme ve Venüs tepesi estetiği

Genital estetik kadınlarda hem öz güveni artırıyor hem de seksten alına zevki...

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Sıdıka Kurul, kadınlarda genital  gençleştirme ve Venüs tepesi estetiğini anlattı.

Venüs tepesi nedir?

Venüs tepesi, karında göbek altı bölgede, sezeryan ameliyatı için yapılan kesinin hemen altında yer alan, kabarık, bacaklar arasında aşağı/arkaya doğru büyük dudaklar ile devam eden vücut bölgesidir, özetle nü bir resimde memelerin ardından kadın cinsini simgeleyen üçgendir. 

Venüs tepesi yapısal olarak fazla yağlı ise veya kadın şişman ise aşırı kabarıklığa sebep olabilir, kilo alıp vermeye bağlı olarak sarkma görülebilir. Hamilelik, kilo alma ve yaşlanma; kabarıklık, katlanma ve sarkıklık şeklinde kendini gösteren estetik kusuru hızlandırır veya tam tersine venüs tepesi bölgesinde doğal kabarıklığı verecek kadar yağlı doku olmayabilir, bölge dümdüzdür. Bu görüntülerin, kadını cinsel anlamda rahatsız edebileceğini belirten 

Venüs tepesindeki kabarıklık, sarkıklık ve katlanmalar bazı durumlarda pantolon, mayo, eşofman ve hatta etek üzerinden fark edilebilir ve bu durum sadece estetik açıdan değil kimi zaman temizlik açısından da sorun yaratabilir. Bu durum her yaştaki kadında kendine güvensizliğe neden olur. Tersi durum, yani venüs tepesi kabarıklığının olmaması/az olması da özellikle genç ergenlerde ve genç kadınlarda eksiklik duygusu ile birliktedir. Genital bölgede utandıran, rahatsızlık veren, üzüntüye yol açan bu görünümlerden kurtulmak için genital estetik cerrahi yöntemine başvurmak bir kadın için kişisel ve çok önemli bir karardır. Bu kararı vererek plastik cerraha müracaat eden kadının şikayetleri dikkatle dinlenmeli ve genital bölgedeki tüm yapılar (özellikle büyük ve küçük dudaklar) birlikte değerlendirilmelidir. Amaç, gelişmiş ve kusursuz bir cerrahi işlemle, dış genital organların boyutlarını ve şeklini düzeltmek, doğal konturu korumak veya düzeltmek, ekstra çukurlukları, fazlalıkları, sarkıklıkları veya aşırı dokuyu ortadan kaldırmak, doğal renk ve pigmentasyonu korumak, dokunma, elleme ve değme hissini yitirmemek, minimal iz ile daha hızlı iyileşme sağlamaktır.
Her durumda tedavi cerrahidir.

Şisman Venüs tepesi:

Sorun sadece Venüs tepesindeki kabarıklık ise işlem klasik liposuction (yağ emme) ameliyatıdır. Ameliyat hastane koşullarında çoğu zaman lokal anestezi veya sedasyonla yapılabilir. Ameliyat sonrasında ödemin geçmesi için ortalama 1-1.5 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. Ameliyat sonrasında 1 hafta cinsel perhiz uygulamak yeterlidir. İş gücü kaybına yol açmaz.

Şisman+sarkık Venüs tepesi:

Venüs tepesinde kabarıklık ile birlikte sarkıklık da varsa cerrahi olarak Venüs tepesinin asılması ( pubik lift /kaldırma) ile tedavi edilir. Sezaryen izi üzerinden veya olası sezaryen kesisi bölgesinden girilerek Venüs tepesi üzerindeki yumuşak doku yukarıya asılır, gereken durumda liposuction ve/veya mini-abdominoplasti eklenebilir. Bu işlem de ameliyattan sonra 1-2 gün için orta derecede şişme ve berelenme olabilir, kesi bölgesi boyunca hafif düzensizlik görülebilir. Ağrı, ilaçlarla kolayca kontrol altına alınır ve birkaç gün içinde kaybolur. 1-2 gün için minimal bandaj kullanılır. Ameliyattan 1-2 gün sonra duş alınabilir, birkaç hafta içinde normal aktiviteye dönülür. Final sonuç için tüm ödemler çözüldükten sonra ortaya çıkacaktır.

Zayıf Venüs tepesi:

Sıklıkla genç kadınlarda rastlanan bir durum odak venüs tepesi zayıflığı /yokluğu da ciddi bir sorun olarak algılanmaktadır. Venüs tepesinde hafif bombeliği sağlayan yağ dokusu yoksa, yani bu bölge dümdüz ise çözüm yine cerrahidir,bu bu kez dolgu yapılarak , tercihen yağ enjeksiyonu (lipofilling)ile venüs tepesi doğal kabarıklığına kavuşur. Lokal anestezi (bazı hallerde damar yolu ile sedasyon gerekebilir) ile yapılan küçük cerrahi işlemdir, hastanede yatmak gerekmez, iş gücü kaybına yol açmaz ve sonuçlar çok yüz güldürücüdür, yağ enjeksiyonunun tekrarı gerekebilir.

Hastalar ameliyatın sonuçlarını şu şekilde anlatırlar:

• Öz güven artması ile kendilerinde yeni bir duygu keşfi
• Can sıkıcı, utanmaya yol açan şişkinlik olmadan vücuda oturan kıyafet giymekten ve egzersiz yapmaktan zevk alma.
• Vücutlarının bu kişisel parçası ile mutluluk ve rahatlık hissinde artma
• Utanma olmadan seksten hoşlanma, klitoryus uyarılmaya müsade edecek şekilde daha açıkta kaldığı için seksten daha çok zevk alma.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Sıdıka Kurul

Genital  gençleştirme ve Venüs tepesi estetiği

False