Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Genital estetik sayesinde kadınlar kendilerini daha güzel hissediyor

Kadınların kendilerini güzel hissetmeleri çok önemli! Sadece partnerlerinin görebildiği vücut bölgelerinde dahi kendilerini estetik açıdan güzel hissetmeleri gerekiyor. Ancak bazı fiziksel görünümler güzel hissetme duygusunu yaşamalarını önlüyor. Bunlardan biri de iç dudak büyüklüğü ya da iç dudak sarkması olarak adlandırdığımız durumdur. İç dudak büyüklüğü asla kaderiniz değildir. Yapılabilecek basit müdahaleler ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Genital bölge ile ilgili yapılan estetik girişimlere genital bölge estetiği diyoruz. İç dudakların ideal ebatlara ulaşması için gerçekleştirilen işlem de labioplasti olarak adlandırılıyor ve genital estetik müdahaleler arasında en yaygın olanlardan biridir. Labioplasti, asla korkulacak bir müdahale değil. Aksine iç dudak büyüklüğü nedeniyle mayo giyememe, dar kıyafet giydiğinizde kabarık bir görüntü oluşması gibi pek çok sıkıntıdan sizi kurtaracak bir estetik girişimdir.

İÇ DUDAKLARDA SARKMA NEDEN OLUR?

Bu bölgede sarkma doğuştan da yani genetik faktörlerden kaynaklanabiliyor. Aynı zamanda yaşın ilerlemesi de vücudun tüm dokularında olduğu gibi iç dudaklarda da sarkmayı beraberinde getirebiliyor. Kilo alıp verme yine bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Sıklıkla kilo alıp veren kişiler ya da obezite düzeyinde fazla kiloya sahip olan kişilerin ideal kiloya düşmesi durumunda da iç dudaklarda sarkık bir görüntü oluşabiliyor. Sık doğum yapmak bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak mastürbasyon esnasında iç dudaklara masaj benzeri bir müdahalenin yapılması zaman içerisinde bu dokunun sarkmasına neden olabiliyor. İç dudaklarda sarkmanın nedeni pek önem taşımıyor çünkü sebebi ne olursa olsun labioplasti ile bu sorun ortadan kaldırılabilir. Üstelik hastalar için gayet kolay bir süreç olduğunu da belirtmemiz gerekir.

Haberin Devamı

LABİOPLASTİ NASIL UYGULANIYOR?

Bu işlem sadece 30 dakika ila 45 dakika arasında tamamlanan basit bir estetik operasyondur. Aslında lokal anestezi ile rahatlıkla tamamlanabilen bir girişim. Ancak hassas olan hastalarda genel anestezi ile de labioplasti ameliyatı yapabilinir. Operasyon esnasında fazla doku kesilerek alınıyor ve estetik açıdan ideal ölçülerde bir iç dudak görünümü elde ediliyor.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ NASILDIR?

Labioplasti ameliyatı esnasında hiçbir acı ya da sızı hissedilmez. Ameliyattan sonra hafif düzeyde ağrı oluşabilse de ağrı kesici ilaç kullanımı ile bu his de ortadan kaldırılabiliyor. Yani çok konforlu bir şekilde bu süreci birkaç günde atlatabilirsiniz.

Ameliyattan sonra sadece birkaç gün lekelenme şeklinde hafif kanamalar olabiliyor. Dikiş alınmasına da gerek olmuyor çünkü vücutta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri kullanılıyor. Bu ipler yaklaşık 10 gün içerisinde düşüyor. Hafif bir şişme de meydana gelebilir. Bu durumda hastalarımıza soğuk kompres uygulamalarını öneriyoruz ve şişme sorunundan da bu sayede kolayca kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Labioplasti ameliyatından sonra ilk günden itibaren rahatlıkla duş alabilirsiniz. Sadece sauna, deniz ve havuz gibi ortamlarda bulunmanız 15 gün boyunca yasak. Böylece söz konusu ortamlardan kaynaklanan enfeksiyon kapma riskini de tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz.

LABİOPLASTİ AMELİYATI KIZLIK ZARINA ZARAR VERİR Mİ?

İç dudak büyüklüğü kişilerde genetik de olabiliyor. Bu nedenle ameliyatın evlilik öncesinde yapılması için de bizlere danışan hastalarımız oluyor. 18 yaşından büyük olan ve ameliyata bir engeli olmayan herkese labioplasti uygulanabilir. Bu konuda en çok aldığımız soru bu ameliyatın kızlık zarına zarar verip vermediği oluyor. Labioplasti kızlık zarına asla zarar vermez. Kızlık zarı vajinanın iç kısmındadır. Bu ameliyatta biz sadece dış bölüme bir müdahalede bulunuyor. Ayrıca bu ameliyat ileride hamile kalmanıza ya da doğum yapmanıza asla engel değildir. Gönül rahatlığı ile siz de labioplasti ameliyatından faydalanabilirsiniz.