Didem Kurban
Didem Kurban
Didem Kurban

Genital estetik hangi sorunlara çare oluyor?

Genital estetik artık tabu olmaktan çıktı. Vajina bölgesinden memnun olmayan ve cinsel ilişki esnasında sorun yaşayan pek çok kadın konuyla ilgili uzmanlara başvuruyor. Peki, en çok hangi işlemler için hekimlerin kapısı çalınıyor? Jinekolog Op. Dr. Didem Kurban, genital estetik ameliyatları hakkında merak edilenleri bizlerle paylaştı.

Haberin Devamı

Genital estetik denince akla iç dudak estetiği (labioplasti), vajina daratma (vajinoplasti) klitoris estetiği, dış dudak dolgusu, genital beyazlatma, lazerle vajina daraltma ve G noktası (orgazm için yapılan işlemler) gelir.

LABİOPLASTİ VE KLİTORİS ESTETİĞİ

Labioplasti yani iç dudak estetiği olmak isteyen bir kadın, genellikle iç dudakların çok büyük olup sürtünmesinden, iç çamaşırından dışarı taşmasından, nemli kalıp sık enfeksiyon yaşamaktan, mayo ve bikini giyememekten, spor yapamamaktan, bisiklete binememekten yakınır.

Klitoris estetiğinde ortalama 1 buçuk saat süren bir operasyonla iç dudaktaki fazla deri katlantıları kesilip düzeltilir. Aynı zamanda klitoris etrafındaki deri fazlalıkları da bu işlem sırasında alınmalıdır.

Labioplasti, klitoris estetiği ile birlikte yapılmazsa klitoris çok daha büyük görüneceğinden biçimsiz ve estetik olmayan bir sonuç olur. Labioplasti’de uygulanacak cerrahi tekniğe iç dudak yapısı, klitoris etrafında fazla dokunun olup olmaması, vajina alt tarafında perine denilen bölgede düzeltme yapılıp yapılmayacağına göre karar verilir. Ameliyattan 2 ay sonra cinsel ilişki yaşanabilir. Burada önemli konu; ameliyat tekniği ve cerrahın genital estetik tecrübesidir. Teknik uygun seçilmezse yara, dudaklarının ayrılması, kanama ve asimetri gibi riskler olabilir. İç dudak estetiği bu nedenle sadece tecrübeli ve konuyla ilgili eğitim almış uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Haberin Devamı

LAZERLE VEYA CERRAHİ İŞLEMLE VAJİNA DARALTMA

Cerrahi vajina daraltma, özellikle normal doğum yapmış ve vajinanın lazerle düzeltilemeyeceği durumlarda yapılır. Ortalama 1 saat süren bir ameliyattır. Ameliyat sonrası 3 gün buzlu pansuman uygulanması oluşabilecek ağrı ve şişlikleri azaltır. Operasyondan 2 ay sonra cinsel ilişki yaşanabilir.

Vajina daraltma, cerrahi olarak yapılabildiği gibi artık cerrahi olmadan dikişsiz olarak da uygulanabilir. Lazer ve radyofrekans cihazlarının vajina içi probları vardır. Vajinaya yerleştirilen bu problarla yarım saat vajina ısıtılır, alttaki kollajen uyarılır. Uyarılmış kollajen aylar içinde daha fazla çoğalıp güçlenerek vajinayı daha da dar hale getirir. Radyofrekans ve lazer cihazları aynı zamanda idrar kaçırmayı da ameliyatsız düzeltebilir. Bu özel cihazlarla yapılan vajina daraltma işlemiyle % 30-40 kadar vajina daraltılır. Lazerle yapılan vajina daraltma işlemi ortalama 20 dakika sürer. Vajina daraltma işlemi ağrısızdır.

Haberin Devamı

Aynı gün içinde tüm aktivitelere devam edip işe gidilebilir. Lazer sonrası sadece 10 gün cinsel ilişki kısıtlanır, radyofrekansta ise böyle bir kısıtlama yoktur.

GENİTAL BEYAZLATMA

Genital beyazlatma, lazerle ya da renk açıcı özel solüsyonlarla yapılan bir işlemdir. Renk ortalama % 30 kadar açılabilir. Lazerle mezoterapi renk açıcı işlemler kombine edilirse daha etkili ve kalıcı sonuçlar görülebilir.

VAJİNAL DOLGU UYGULAMALARI

Genital bölgeye dolgu uygulaması dış dudaklarda kırışma, sarkma ve dudakların içinin neredeyse boşalması gibi durumlardan rahatsız olanlarda kullanılan bir yöntemdir. Dolgu işlemi için hyaluronik asit dolguları veya vücudun diğer bölgelerinden alınan yağlar kullanılabilir.

Haberin Devamı

CİNSEL YAŞAMI İYİLEŞTİREN OPERASYONLAR

Bunun dışında orgazm olamama, geç orgazm olma, cinsel istek azlığı ve vajinada acı ya da kuruluk sorunları için orgazm aşısı, G noktası büyütme ve vajinal gençleştirme için genital PRP gibi uygulamalar yaptırılabilir. Bu işlemler daha kaliteli bir cinsel yaşam sağlar.

Hürriyet Aile Özel