Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Genital bölgeye PRP neden ve nasıl yapılır?

Genital estetik ameliyatlarının amaçlanan yararları arasında hem kadın hem de erkek eşte cinsel ilişkideki hissin artırılması, cinsel hazzın yoğunlaştırılması, orgazm işlevinin sağlanması ve kolaylaştırılması da yer alır. Özellikle son yıllarda kadınların cinsel farkındalığının artmasına paralel şekilde ‘Cinsel haz ve orgazm’ tedavileri ile ilgili uygulamalar hızla artmakta...

Haberin Devamı

PRP; kişinin kendi kanından hazırlanan plazmanın dış ve iç genital bölgeye uygulamasını içerir. Vajina içine veya dış kısmına yapılabilir.

GENİTAL PRP HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

- Cinsel hazzı artırmak
- Cinsel isteksizlik tedavisi
- Orgazm olamama (anorgazmi) tedavisi
- Kadınlarda idrar kaçırma tedavileri
- Dış genital bölgede renk açma, sıkılaştırma, dolgunluk, toparlama tedavileri
- Menopozda vajinal atrofi (Vajina cilt incelmesi tedavileri)
- Vajinal kuruluk ve buna bağlı ağrılı cinsel birleşme tedavileri gibi değişik alanlarda kullanılmaktadır.

Plazma içinde önemli büyüme faktörlerini barındıran pıhtılaşma hücrelerinden zengin kısım enjektörle çekilerek vücudun belirli bölgelerine enjekte ediliyor ve böylelikle bu bölgelerde yenilenme süreci de başlamış oluyor.

Kadınlarda idrar kaçırma, vajinal girişte hassasiyete bağlı olarak gelişen ağrılı cinsel ilişki tedavisinde, hatta cinsel haz ve orgazm fonksiyonu ile ilgili sorunların tedavisinde artık bu yöntem tek başına ya da diğer yöntemlere ilave olarak başarıyla uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlarda mesane boynu ve idrar kanalı çevresinde kolajen bağ dokusu zamanla zayıflar. Özellikle doğum yapmış ve ileri yaştaki kadınlarda öksürük, gülme ve ağır kaldırma gibi fiziksel aktiviteler sırasında idrar kaçırma problemi görülebilmektedir. Genital bölgede idrar torbası ve idrar kanalı çevresine gerçekleştirilen PRP enjeksiyonları ile bu bölgedeki bağ dokusu yapısı yeniden güçlendirilerek idrar kaçırma sorunu giderilebilmektedir.

Dış genital bölgede yüzeysel düzleşme ve gençleştirme yapar. Çöküntü, renk koyulaşması ve kırışıklıkları giderir; dolgunluk ve parlaklık sağlar.

PRP uygulamaları içinde tüm vücutta var olan enerji kanalları uyarılarak haz noktaları aktifleştirilmektedir. Cinsel istek ve orgazm potansiyeli bu uygulama ile artırılabilmektedir. PRP cinsel isteği çoğaltır, cinsel organlara giden kan akımını düzenler, dokularda gençleşme yapar ve haz noktalarındaki hassasiyeti artırır.