GeriSağlık Gençlik ve güzelliğe ‘sonbahar detoksu’
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gençlik ve güzelliğe ‘sonbahar detoksu’

Gençlik ve güzelliğe ‘sonbahar detoksu’

Yaz mevsimi bitti. Yaklaşık üç ay boyunca deniz-kum-güneş üçlüsünün etkisiyle kuruyan, çatlayan, lekelenen ve deforme olan cildiniz için yenilenme mevsimi geldi. Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, sonbaharın cilt bakım ve onarım için neden en uygun mevsim olduğunu anlattı.

Güneş-deniz-kum, kuşkusuz, ruh ve beden sağlığımızda önemli bir yere sahip. Ancak bu üçlü faydalarının yanı sıra vücudumuza pek çok zarar da verebilir. Yaş farketmeksizin yaz mevsiminde güneşe karşı savunmasız ciltlerde serbest radikallerin açığa çıkışı ve moleküler düzeyde oksidasyonu sonucunda solar yaşlanma meydana gelir. Uzun tatil döneminin ardından sonbahar mevsimi cildimizi ve saçlarımızı hem yazın olumsuz etkilerinden arındırmak hem de cildimizi kışa, soğuğa hazırlamak açısından özel ve dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. 

CİLT IŞILTISINI KAYBEDİYOR

İnsan cildinin yazın gördüğü bütün zararların sonbahar aylarında ortaya çıktığına dikkat çeken Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “Yaz mevsiminin bitimiyle bronz tenin pırıltısı gider. Cilde parıltısını, nemini ve sağlığını yeniden kazandırmak için birkaç uygulamayı bir arada kullandığımız ‘sonbahar detoksu - kışa hazırlık’ programından faydalanıyoruz” dedi.

İLK ADIM CİLDE PARILTISINI VE SAĞLIĞINI KAZANDIRMAK

Dr. Mustafa Kemal Ataönder, sonbahar detoksunu - kışa hazırlık programını şu şekilde özetledi:

Sonbahar detoksunda ilk olarak medikal cilt bakımı uyguluyoruz. Medikal cilt bakımı ile yaz mevsimi boyunca ciltte biriken kir ve ölü hücreleri temizliyoruz. Ardından plazma age ile üst katmandaki ölü derileri ince bir tabaka halinde ciltten sıyırıyoruz. Plazma enerjisini cilde temas etmeden alt katlara ulaştıran nitrojen molekülleri, cilt altında yeni ve genç bir cildin oluşum sürecini başlatıyor. Son adımda ise Somon DNA işlemini yapıyoruz. Polinükleotidler ve hyalüronik asit moleküllerinin cilde zerk edilmesiyle uyguladığımız Somon DNA, yüzeysel lekeleri açıp gözenekleri daraltır, cildin daha sağlıklı, genç, parlak ve ışıltılı gözükmesini sağlar.

İKİNCİ ADIM GÜNEŞ KIRIŞIKLIKLARINI YOK ETMEK

Dr. Mustafa Kemal Ataönder, cilde ışıltı, nem ve sağlığı yeninden kazandırıldıktan sonra sonbahar detoksunda ikinci adımın güneş kırışıklıklarının yok edilmesi olduğunu söyledi. Dr. Ataönder, “Cildin sağlıklı ve parıltılı gözükmesi tek başına yeterli olmaz. Yoğun güneş ışını maruziyeti nedeniyle yaz aylarının ardından sonbaharda uygulanan botoks ve dolgu ciltte meydana gelebilecek çok ince kırışıklıkları ve çizgileri yok eder ve oluşumunu önler” dedi.

KİŞİYE ÖZEL DETOKS PROGRAMI

Dr. Mustafa Kemal Ataönder, detoks programının kişinin cilt yapısı ve ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğinin de altını çizdi.

False