GeriSağlık Gebelik için daha iyi cinsel ilişki pozisyonu var mıdır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gebelik için daha iyi cinsel ilişki pozisyonu var mıdır?

Gebelik için daha iyi cinsel ilişki pozisyonu var mıdır?

Gebe kalmak için cinsel ilişki pozisyonunun önemi var mıdır? Daha kolay hamile kalmak için hangi cinsel ilişki pozisyonları tercih edilmeli? Jinekolog Op. Dr. A. Murat Emanetoğlu, gebelik için daha iyi bir pozisyonun olup olmadığı konusunda merak edilen tüm soruları cevapladı.

HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRAN CİNSEL İLİŞKİ POZİSYONU VAR MI?

Hamile kalma oranını artıran özel bir cinsel pozisyon yoktur. Belki spermlerin rahim ağzında yığılmasını sağlayan bazı pozisyonları duymuşsunuzdur. Ancak bunları destekleyen çalışmalar yoktur. En önemli konu uygun zamanda cinsel ilişkiye girilmesidir ki, yumurtlama zamanından bir-iki gün önce ve yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmek, hamile kalmak için yeterli olacaktır.

Gebelik için daha iyi cinsel ilişki pozisyonu var mıdır

GEBE KALMAK İÇİN KADININ ORGAZM OLMASI GEREKİR Mİ?

Bazı insanlar, eşinin boşalmasıyla birlikte orgazm olan kadınların daha çabuk hamile kaldığına inanırlar. Bunun da hiçbir dayanağı yoktur. Gebe kalmak için kadının orgazm olması gereken bir şart değildir. Fakat rahimdeki kasılmalar, spermin yumurtalık kanallarına doğru ilerlemesine yardımcı olabilir. Tıpkı yumurtlama zamanında cinsel ilişki olmadan da ağrısız kasılmaların istemsiz olarak gerçekleşmesi gibidir.

False