GeriSağlık G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

G noktası uyarıldığında, daha kolay bir vajinal orgazm gerçekleşir.

G Noktası olarak adlandırılan anatomik bölge tüm kadınlarda vardır ve bu bölgeye birkaç dakika boyunca aralıksız masaj yapıldığında klitoral orgazmdan çok daha farklı ve daha yoğun bir orgazm gerçekleştiği kabul edilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Güçlü Kaleağası, G noktası ve Klitoris orgazmı hakkında bilgiler veriyor.

Orgazma ulaşmak için vajinal ve klitoral orgazmın dışında G noktası orgazmı ile de zirveye ulaşıp bütüncül bir orgazm yaşamak mümkün. Burada önemli olan partnerlerin kendilerini ve eşlerini çok iyi tanıyıp nelerden zevk aldıklarını ya da nelerden hoşlanmadıklarını bilerek hareket etmek… 

Nitekim sadece fiziksel bir aktivite olmayan orgazm olayı duyguları ve ruhsal enerjiyi de etkileyen bir durumdur. Orgazmı seksüel uyarılar en üst noktaya geldiği anda, kuvvetli ve heyecan verici hislerin tatlı bir boşalımıyla gerçekleşen zirve durumu olarak açıklayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güçlü Kaleağası, orgazma holistik (bütüncül) açıdan yaklaşmak gerektiğini kaydediyor.


Birbirlerini keşfeden çiftlerin orgazm kapasiteleri artıyor

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

Sevişirken orgazma fazla odaklanmamak gerektiğini kaydeden Dr. Kaleağası, bu durumun kişinin zihninde ve vücudunda gerginliğe sebep olup hazzı azaltacağını ve orgazmı zorlaştıracağını söylüyor: “Çiftleri birbirlerini tanımaları ve keşfetmeleri orgazm kapasitelerini arttırır. Beraber olmanın keyfini çıkartan, rahat ve hassas çiftler beden olarak beraber ve aynı frekansta titreşir. Bu, çiftlerin birbirlerinin içinde eridiği ve daha büyük bir enerjinin içinde kişinin egosunun çözüldüğü dönüştürücü bir deneyimdir.”


Partnerin psikolojik durumu orgazmı etkiliyor

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

Kişinin o anki psikolojik durumunun, partneriyle olan iletişiminin, yorgun ya da stresli olup olmadığının orgazm kalitesini etkileyebileceğini ve partnerde hayal kırıklığı yaratabileceğini belirten Dr. Kaleağası, “Orgazm fiziksel olarak sadece cinsel organlarımızı ilgilendiren bir meseleden çok, bu bölgelere hapsolmuş cinsel enerjimizin tüm vücudumuza haz veren dalgalar şeklinde yayılmasıyla giden bir süreçtir” diyor.


Klitoris, penisin uç kısmı kadar hassas

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

Orgazm olmak için her zaman cinsel birleşme gerekmiyor. Kişinin kendine ya da partnerlerin birbirlerine mastürbasyon veya oral seks yapmaları ile de orgazm yaşanabilir. Yine orgazm güçlüğü çeken bireylerde kişinin kendini uyararak, ne tür uyarılardan hoşlandığını ve vücut reaksiyonlarını öğrenmesi önerilen bir durumdur. Kadınlardaki klitoris erkeğin penisinin uç kısmı kadar hassastır. Birçok kadın için orgazma ulaşmada vajinal bileşmenin yeterli olmayacağını ve bu kadınların birleşme sırasında klitoral uyarıya ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekleyen Dr. Kaleağası, devam ediyor:

“Orgazm için klitoral uyarıdan daha önemli bir nokta daha vardır; Alman jinekolog Grafenberg’in tarif ettiği vajinanın ön duvarı dediğimiz idrar çıkış yolunun (üretra) 2-3 cm altında, son derece uyarılamaya hassas sinir sonları bulunan bir alan vardır. G Noktası olarak adlandırılan bu anatomik bölge tüm kadınlarda vardır ve bu bölgeye birkaç dakika boyunca aralıksız masaj yapıldığında sürecin çok yoğun bir orgazmla sonuçlandığı görülür. Bu orgazmın, klitoral orgazmdan çok daha farklı ve daha yoğun olduğu ifade edilmektedir. Özellikle erkek yatar pozisyonda iken kadının üstte oturarak ve kendini arkaya doğru vererek oluşturduğu pozisyon, erkeğin penisinin kadının G noktasını uyarmasını kolaylaştırır.”


G noktası uyarıldığında, daha kolay bir vajinal orgazm gerçekleşiyor

G noktası ile klitoris orgazmı birbirinden farklı

Partnerinizin yardımıyla ya da parmak uyarısıyla vajinanın ön duvarında G noktanızı bulabilirsiniz. Bu nokta uyarıları sonucu olan orgazmlarda idrar yollarından gelen ama idrar niteliği taşımayan bir sıvı boşaldığı görülür. Uyarı sonucu bu bölgedeki bezlerden sıvı salgılanır.

False