Fransız askısı ile ameliyatsız gençleşebilirsiniz!

Yaşlanma ve yer çekimi etkisi vücudumuzun her yerinde deformasyonlar yarattığı gibi, en büyük etkiyi ise yüzümüzde görüyoruz. Yüzümüz, en çok görünen bölgemiz ve tüm sosyal alanlarda yaşlanma nedeniyle oluşan yüz görünümü bizi mutlu ediyor ya da üzüyor.

Haberin Devamı

30'lu yaşlarda botoks, dolgu, mezoterapi gibi yöntemler ile cilt elastikiyetinin iyi olmasının katkısıyla küçük problemler çözülebiliyor. 50'li yaşlardan sonra ise yüzdeki ileri düzeyde olan sarkmalar ve ileri derecede deformasyonları düzeltmek için genellikle orta yüz germe, yüz germe, alın germe gibi büyük cerrahi müdahalelere ihtiyaç duyuyoruz.

Bahsettiğim her iki yaş grubunda da anatomideki bozulmaları biliyor ve gerekli müdahaleleri yaparak hasta memnuniyeti sağlanabiliyor. Ancak bu yaş grupları arasında kalan kişiler için ne yapmalı sorusu bizi uzun zamandır arada bırakabiliyordu. Dolgu ve botokstan istediğimiz faydayı görmeyeceğini düşündüğümüz ama cerrahi müdahale için de çok erken olan hastalar için günümüzde ip askı yöntemlerinden faydalanabiliyor. 

Haberin Devamı

Kaşlarda düşüklük, yanaklarda sarkma, dudak kenarlarında aşağıya doğru dönme, jawline dediğimiz çene kenarı derilerinin sarkması ve gıdı bölgesi problemlerinde eğer hasta da uygun ise ip askı yöntemleriyle yüz güldürücü sonuçlar almak genellikle mümkün. Çok fazla ip çeşitli var ancak kendi pratiğimde genellikle “Fransız askısı” olarak popülarite kazanan yöntemi tercih ediyorum. Uygulaması kolay, hastanede yatış gerektirmeyen ve lokal anestezi altında uygulanan bu ip askı yöntemiyle uzun vadeli sonuçlar elde edilebiliyor.

İşlem sonrasında 15 günlük bir mutsuzluk sürecine hazırlıklı olmak gerekiyor. İşlem yapıldıktan sonra yanaklarda ve saç çizgisinde olan dalgalanmalar süreç doğru yönetilirse uzun vadede yerini düzgün bir hale bırakıp çok daha dinamik bir görünüm sağlıyor. Tabii elma gibi yiyecekleri ısırmaya çalışmamak, yanağa masaj yapmamak, esnerken, gülerken hatta konuşurken bile ağzını çok açmamak, gece yatarken özel bandajlar kullanmak gibi hususlara dikkat etmek gerekiyor. Yaklaşık 30 dakikalık bir işlem ile yaklaşık 5-7 yıl sürecek bir etkiyi elde etmek düşünüldüğünde 15 günlük bir dikkat ve mutsuzluk döneminin makul olduğunu düşünüyorum.

Bazı kazanımları elde etmek için fedakarlık yapmak ve kar-zarar oranını akılda tutmak size kendiniz için bir şeyler yapıyor olmak mutluluğu verecektir. Hayatınız boyunca başkaları için fedakarlık yaptıysanız, bir kez olsun kendiniz için bir şeyler yapmak için plastik cerrahınızdan randevu almaktan kaçınmayın. 

Yazarın Tüm Yazıları