Flört döneminizi iyi değerlendirin

Hayat ‘mükemmel’ kavramını daimi kılmayacak kadar değişken. Öncelikle ‘mükemmel’ bir evlilik olamayacağını, ilişki kavramının hayat gibi inişli çıkışlı olduğunu ve ilişkinin zaman içinde dalgalardan geçip dinginleşeceğini unutmamak gerek. Mükemmellik aslında insandan çok uzak ve hedef olarak konulduğunda çok yorucu bir kavram.

Haberin Devamı

Mükemmel evlilik mi yoksa mükemmel uyum mu? Çiftler birbirine uyumlu olup olmadıklarını nasıl anlarlar?

Ancak temel konularda uyum, uyumun tam yakalanamadığı konularda da saygı ve kabulleniş çok önemlidir. İnsanı insan yapan temel değerlerin ve hayattan beklentilerin paralelliği uyum konusunda her zaman avantaj yaratır. Aksi takdirde çatışmalarla baş etmeye çalışmak çoğu zaman çifti yıpratır.
Örneğin para yönetimi konusunda farklı bakış açılarının olması, çiftler için zorlayıcı etkenlerden biridir. Çiftlerden birinin “gün bu gündür hayatın keyfini çıkaralım” derken, diğerinin yarını garanti altına almak için tasarruflu davranma eğiliminde olması, çift için zorlayıcı bir farklılık olabilir.
Ya da çiftlerden birinin ailesine çok düşkün olması ve sıklıkla bir araya gelmek istemesi durumunda, diğerinin ailelerden uzak yaşamayı doğru bulması, çift için aşmakta zorlanabilecekleri bir farklılık olabilir. Biri hafta sonunu baş başa geçirmek isterken, diğerinin her pazar aile ziyareti yapmak istemesi nedeniyle tartışan veya her bayram tatile mi gidilmeli, aileyle mi olunmalı sorunu yaşayan o kadar çok çift var ki.
Bunların yanı sıra, çocuk sahibi olmakla ilgili görüş farklılıkları, dini ve siyasi görüşler, cinselliğe bakış açıları, sosyallik anlayışı veya ev düzeni gibi konularda farklı bakış açılarının olması, birçok çift için tartışma kaynağı olabilir. Elbette her konuda uyumlu olmak çok yüksek bir beklenti olur ancak kişinin kendisi için en öncelikli konularda uyumlu olması, diğer konulardaki farklılıkların da yine bireyin kabul edebileceği ve saygı duyabileceği ölçüde olması çok önemli.

Flört döneminizi iyi değerlendirin

İşte bu nedenle evlilik öncesinde flört dönemini çok iyi değerlendirmek önemli. Flört döneminin insanın başını döndüren, eğlenceli ve heyecanlı bir dönem olarak yaşanması çok güzel ancak bir taraftan da bu dönemin karşımızdaki insanı doğru tanımak ve anlamak için bir fırsat olduğunu, bu dönemde izlediğimiz farklılıkları da doğru değerlendirmemiz gerektiğini unutmamak gerek.

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ HÜRRİYET KİTAP

Flört döneminizi iyi değerlendirin

Yazarın Tüm Yazıları