GeriSağlık Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Gün içinde acıkanlar ya da ara öğünlerde biraz daha doyurucu seçeneklere beslenme düzeninde yer vermek isteyenler atıştırmalıklara yöneliyor. İşte açlığınızı bastırabileceğiniz basit atıştırmalıklar...

ÇITIR KALEM BÖREK

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Malzemeler: 1 küçük soğan, 1 büyük patates, 1 yemek kaşığı salça, 1 adet yufka

Sosu için: Yarım çay bardağı su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un

Yapılışı: Patatesi küp küp doğrayıp haşlayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Azıcık yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine haşlanmış ve süzülmüş patatesleri ilave edip eşitleninceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Yufkayı sekiz eşit üçgen dilime bölün. Yufkalara sürmek için su ve yağı karıştırın. Fırça yardımı ile yufkalara sürün. Parmak ucunuzda biraz un serpin. İç harçtan koyup kenarları kıvırarak kalem şeklinde sarın. İster fırında pişirerek ister derin yağda kızartarak pişirin.

KOLAY PIZZA

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Malzemeler: Sucuk, sosis, mantar, biber, salça, dilimli ekmek, rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: İstediğiniz pizza malzemelerini küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Biraz salçayı az su ile sulandırın ve tepsiye dizmiş olduğunuz ekmeklerin üzerlerini ıslatın. Üzerine malzemeleri yerleştirip kaşar peyniri serpin ve fırına verin. Üzeri kızarınca servis tabağına alın.

ÇIKOLATA KAPLI MEYVELER

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Malzemeler: Çilek, muz, kivi, 1 paket bitter çikolata, 1 çay kaşığı tereyağı, iri dövülmüş fındık, ceviz, fıstık

Yapılışı: Bitter çikolata ve tereyağını aynı kapta benmari usulü eritip iyice karıştırın. İstediğiniz meyveleri iri parçalar şeklinde doğrayıp çöp şişlere geçirin. Sonra teker teker erimiş çikolataya bulayın ve dövülmüş kuru yemişe batırın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizin ve buzdolabında dinlendirin.

KURUTULMUŞ MEYVELER

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Malzemeler: Elma, armut, portakal, ananas, çilek

Yapılışı: İstediğiniz her türlü taze meyveyi çekirdeklerini temizledikten sonra daire şeklinde ince ince doğrayın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizip fırına verin. İyice kuruduktan sonra çıkarın. İster sade olarak ister ılıkken toz şekere bandırarak servis edebilirsiniz.

SOSLU HAŞLANMIŞ MISIR

Ev yapımı 5 atıştırmalık tarif

Malzemeler: 1 kupa tane süt mısır, 1 sarımsak, 2-3 yemek kaşığı süt, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay kaşığı tereyağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Mısır tanelerini haşlayın ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsakları kavurun. Sütü ekleyip açtığınız sosa mısırları ekleyip karıştırın. Baharatlarını ve en son kaşar peynirini ilave edip erimek üzere ocaktan alın.

False