Erken boşalma tedavisinde botoks kullanılabilir mi?

Son yıllarda medikal estetik alanında yüzdeki kırışıklıkları gidermek için yaygın olarak kullanılan Botox (botulinum toksini), aslında birçok tıbbi hastalığın tedavisinde de uygulanabiliyor. Bugün Botox enjeksiyonları migren, aşırı terleme, idrar kaçırma, kas spazmları ve şaşılık gibi bir çok rahatsızlığın giderilmesi için başarılı bir şekilde kullanılmakta. Temelde kasları zayıflatarak etki gösteren botox özellikle nörolojik hastalıklarda etkili çözümler sunmakta.

Haberin Devamı

Botox enjeksiyonları cinsel sağlık alanında da git gide popüler hale gelmekte. Bazı çalışmalar vajen etrafındaki kasların istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişkinin mümkün olamadığı vajinismus tedavisinde Botox enjeksiyonunun bu kasları gevşetebileceğini göstermiştir. Bununla beraber Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirdiğimiz bir araştırma ile, boşalma (ejakülasyon) refleksinden sorumlu olan bulbokavernöz kasa Botox enjeksiyonu yaparak deney farelerinde boşalma süresinin geciktirilebildiğini ortaya koyduk.

Bu deneyimizin umut verici sonuçlarını dikkate alan ilaç firmaları tarafından yürütülen klinik araştırmalar henüz neticelenmedi. Ancak araştırmacılardan edindiğimiz bilgiler erken boşalma problemi yaşayan hastaların bir kısmının bu tedaviden fayda gördükleri yönünde.

Haberin Devamı

Erken boşalma tedavisinde botoks kullanılabilir mi

Erken boşalma rahatsızlığında botox tedavisinin yaygın olarak kullanılmaya başlamasından önce, bu tedavi şeklinin etkinliği ve güvenirliğini ortaya koyacak daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç olduğu açık. Ancak erken boşalma için elde olan diğer tedavi alternatiflerini (lidokain içeren spreyler, dapoksetin içeren ilaçlar, anti-depresanlar gibi) kullanan ve bu tedavilerden fayda göremeyen hastalar gerçekten botox enjeksiyonları ile sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayata kavuşabilir.

Yazarın Tüm Yazıları