Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Erkekler cinsel perhiz yaparak bu ameliyata giriyor

Son dönemde erkekler için tabu olmaktan çıkmaya başlayan genital organ estetiği öncesi hazırlık dönemi, ameliyatın başarılı sonuçlar vermesinde büyük önem taşır. Yapılan tetkikler, hastanın uyması gereken kurallar, ameliyatı ve sonrası iyileşme dönemi üzerinde direkt etkilidir.

Haberin Devamı

Kalıcı olarak penis boyunun uzatıldığı estetik ameliyattan önceki hazırlık süreci şu aşamalardan oluşur:

İDRAR TETKİKİ

Sadece penis büyütme ameliyatında değil, bütün ameliyatlar sırasında birtakım tetkikler ile hastanın vücut direncinin, genel sağlık tablosunun ortaya çıkarılması gerekmektedir. Tetkik sonuçları, ameliyat kararında etkilidir. Hastanın genel sağlık durumu, ameliyata girmeye uygun olup olmadığıyla ilgili tahlil sonuçları dikkatle incelenir.

Cinsel organ estetiği operasyonu öncesi idrar tahlili yapılır. Tahlil sonuçları analiz edilir ve ayrıca olası enfeksiyon riskleri varsa bunlar belirlenir.

KAN TAHLİLİ

Kan tahlili, hastanın sağlık durumunu büyük ölçüde ortaya koyar. İdrar tahlili sonuçlarıyla birlikte değerlendirilir. Estetik cerrahın ameliyat öncesinde hastanın genel durumuyla ilgili ihtiyaç duyacağı önemli bilgiler kan tahlili sonuçlarında mevcuttur ve ameliyat planlamasında ciddi bir role sahiptir.

Haberin Devamı

TOTAL SAĞLIK KONTROLÜ

Hastanın, anestezi almasını ve ameliyatı riske atacak sağlık sorunları, daha önce geçirdiği ameliyatlar, penis estetiği ameliyatı öncesinde tespit edilir. Anestezi ve ameliyata mani olacak bir risk söz konusu ise ilgili uzman hekimlerin kontrolünde ya da tedavi sonrasında ameliyat takvimi tekrar planlanabilir.

SEDASYON

Sedasyon, ameliyat sırasında anestezinin yanı sıra verilen ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçları kapsamaktadır. Hastanın ameliyat sonrasında, operasyon ağrısını minimum düzeyde hissetmesini sağlar. Hastanın sedasyona uygun olup olmadığının tespiti için ameliyat öncesi gerekli çalışmalar yapılır. Ağrı kesicilere karşı hastanın gösterdiği reaksiyonlar, sedasyon verilme kararı ve ameliyat planlamasında etkilidir. Olumsuz durumlarda nadiren de olsa sedasyonsuz ameliyat yapılıp yapılamayacağı hastanın durumuna göre hekim tarafından da belirlenebilir.

İLAÇ KULLANIMI

Ameliyat öncesinde, hasta kullandığı ilaçları mutlaka hekime iletmelidir. Operasyondan en az 10 gün önce hekimin tavsiyeleri doğrultusunda ilaçlar kesilebilir. Özellikle ameliyatta risk oluşturacak kan sulandırıcı ilaçların operasyondan bir süre önce bırakılması çok önemlidir. 

Haberin Devamı

SİGARAYI İKİ HAFTA ÖNCESİNDE BIRAKIN

Sigara ve alkol kullanan hastaların başarılı bir penis estetiği ameliyatı olması için bu alışkanlıklarını operasyondan 2 hafta önce bırakması gerekmektedir. Son güne kadar hekimden habersiz içilen sigara ve alkolün ameliyatı riske sokacağı unutulmamalıdır.

Ameliyattan ne kadar süre önce ya da ameliyat günü nasıl beslenmeniz gerektiği estetik cerrahınız tarafından iletilmektedir. Hekimin önerilerine uyulması, katı ve sıvı besin dengesine dikkat edilmesi, özellikle ameliyat günü aşırı ve dengesiz beslenmeden uzak durulması operasyonun hasta açısından konforlu geçmesini sağlamaktadır.

CİNSEL PERHİZ

Hasta, ameliyat öncesi cinsel ilişki perhizine girmelidir. Ameliyattan önce en az 8-9 gün boyunca cinsel ilişkiye girmemelidir. Genital bölgenin temizliğine bu sürede azami özen gösterilmelidir.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL