GeriSağlık Ender Saraç’tan ’şifa sırları’
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ender Saraç’tan ’şifa sırları’

Ender Saraç’tan ’şifa sırları’

Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç, bir alışveriş merkezinde ’Şifa Sırları’ söyleşisi gerçekleştirdi. Dr. Saraç, sağlıkla ilgili bilgiler, şifalı tarifler, bitkilerin bilinmeyen mucizevi faydaları hakkında bilgi verdi.

Söyleşide, kilo kontrolünün insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirten Dr. Saraç, obezitenin birçok hastalığın habercisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin obezitede dünyada ilk sıralarda geldiğini anlatan Dr. Saraç, kanser, alzheimer, pıhtı atması, felç, karaciğer yetmezliği, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve birçok hastalığın obezite ile doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. Dr. Saraç, Kilo veremeyecek olan, sağlığına kavuşamayacak olan kimse yok. Mühim olan zayıflamak değil, önemli olan kas ve kemiklerimizi korumak, göbek ve beldeki tehlikeli olan beyaz yağı vermek çok önemlidir. Beyaz yağlar birçok hastalığın hammaddesidir. Göbek ve bel civarındaki yağlardan verip, kas ve kemik oranını düşürmeden planlamalıyız" dedi.

HER DERDE DEVA ’ZERDEÇAL’

İnsan sağlığında bitkisel desteklerin çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Saraç, zerdeçalın yüzde 90 hastalığa iyi geldiğini, bilinen en güçlü alkali olduğunu vurguladı. Dr. Saraç, Tek başına sadece zerdeçal kullanmak ve yeşil çay içmek yüzde 80-90 oranında birçok hastalığa karşı koruyabilir. Zerdeçal; romatizma, kireçlenme, damar sertliği, egzama gibi birçok mikropsuz iltihaba karşı mücadele ediyor. Zerdeçalın emilmesi için Hintliler, Pakistanlılar, Uzakdoğulular, sade yağ ve acılı baharatlarla tüketiyorlar. Hindistan’da sarılık, kanser ve Alzheimer’in çok az görülmesinin en büyük nedeni zerdeçalın içinde olduğu köridir. Zerdeçalın iyi emilmesi için yağ ve acılı baharat gerekiyor. Zerdeçalın içinde kürkümin var kansere karşı savaşıyor. Bir de kas yapımını destekliyor. Spor ve egzersiz yapanların, egzersizden önce zerdeçal almasında fayda var. Kansere karşı korunmak isteyenlerin, daha genç, formda kalmak isteyen, romatizma, ağrılar, aside bağlı şikayetlerden korunmak isteyenler için zeytinyağlı karabiberli zerdeçal çok iyi bir çözüm" dedi.

VÜCUTTAKİ AĞIR METALLERİ TEMİZLİYOR

Zerdeçalın vücuttaki ağır metalleri temizlediğini vurgulayan Dr. Saraç; Parkinson, Alzheimer ve birçok kanser türünün ağır metal zehirlenmesine bağlı olduğunu söyledi. Dr. Saraç, Midyeden deodoranta, gereksiz ve fazla yapılan aşılardan topraklardaki ağır metalli kirlenmeye, alüminyum tencerelere kadar birçok nedenle ağır metal zehirlenmesi riski var. Bu yüzden zerdeçal, kişniş, susam yağı yani tahin ve özellikle hacemat ağır metalleri temizlemek için oldukça faydalı" dedi.

DHA

False