En büyük cinsel organ hangisi dersiniz?

“En büyük cinsel organ iki bacağımızın arasında değil, iki kulağımızın arasındadır, yani beyindir” diyen Dr. A. Cem Keçe, insanın cinselliği daha aktif bir şekilde yaşaması için beynini çalıştırarak fanteziler kurabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İnsan beyni paraşüt gibidir, açılmadıkça çalışmaz. İnsanoğlu her gün seviştiği odayı, sevişirken dinlediğini müziği, yatak odasının düzenini, cinsellikte birtakım rutin olarak yaptığı şeyleri değiştirerek beynini şaşırtabilir. Bu şekilde, çalışmayan beyin hücreleri çalışır hale getirildiğinde, kişi orta yaşlarda bile bir gencin cinsel isteği kadar aktiviteye sahip olabilir. Sürekli aynı yönde yapılan şeyler cinsel istek ve arzuları azaltabilir, beyni tembelleştirebilir. Cinsel dürtülerden daha fazla yararlanmak için cinsel fantezilerin ve aşk oyunları adı altında birtakım pratik yöntemlerin uygulanması gerekiyor. Kişi cinsel fantezilerle, hayal gücüyle ve aşk oyunlarıyla beynini çalıştırmaya sevk edebilir ve cinsel isteğini artırabilir. Kişinin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam amacı ve hedefi varsa, beyin de bu amaç ve hedefe adım adım ulaşma yollarını hayal ederek, fantezi kurarak, rutinin dışına çıkarak ve daima pozitif düşünerek buna ulaşabilir. Cinsel yaşamın dört silahşoru olan “merak, ayıp, günah ve yasaklar” cinselliğin doya doya yaşanmasına engel olmaktadır.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK CİNSEL ORGAN HANGİSİ?

En büyük cinsel organ iki bacağımızın arasında değil, iki kulağımızın arasındadır, yani beyindir. “En iyi seks partnerleri en çok hayal kuranlardır” sözü bu anlamda söylenmiştir. Cinsel bilgi ve belleğin oluşumu, gelişmesi ve olgunlaşması için hayal ve fantezi kurulmalıdır.

CİNSEL FANTEZİ KURMANIN OLUMLU YANLARI

- Beyni kalıplardan ve rutinden kurtarır.

- Cinsel fanteziler, kişilerin üzerindeki birtakım baskıları azaltabilir, günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine ve cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmalarına yardımcı olabilir.

- Kişinin kendisini tehlikeye atmadan veya ret edilme kaygısı taşımadan farklı insanlar ve durumlar keşfetmesini mümkün kılabilir.

- Cinsel isteği, cinsel duyarlılığı ve cinsel yaşantıdan alınan hazzı artırabilir.

- Kişinin cinsel birleşme sırasında havaya girmesine ve kendi kendini erotize etmesine yardımcı olabilir.

- Duyguları canlı tutabilir.

- Cinsel yaşantıyı monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, renklendirebilir ve zenginleştirebilir.

Haberin Devamı

HAYALLERİNİZİ BIRAKMAYIN

İnsanların bugün yaşadığı hayat çocukluk ya da ilk gençlik yıllarındaki hayallerin bir eseridir. Herkesin kendine ait hayalleri veya fantezileri vardır; bu hayaller yaş, durum, şartlar, sonuçlar ve zaman dahilinde değişebilir. Belki yerine yenileri eklenebilir, bazıları iptal olabilir ama kişi hayallerinden asla vazgeçmemelidir çünkü geçmişe ait güzel anılar ve hayaller insan yaşamının önemli bir parçasıdır. Kişiyi geçmişe özlemle ve geleceğe beklentiyle bağlayan, geçmişle gelecek arasında bağ kuran ve insanların hayata tutunmalarını sağlayan köprülerdir. İnsanoğlu iş, kariyer, aşk, cinsellik gibi neredeyse yaşamın har alanında hayaller kurar. Özellikle de sabah saatlerinde ve gecenin ileri saatlerinde insanoğlunun zihninin başıboşluğundan ya da dinlendirici olması nedeniyle aşk ve cinsellik fantezileri oldukça yoğunlaşır. Kültürel yapı ve yetiştirilme tarzı nedeniyle bu düşüncelerden sıklıkla utanır ve suçluluk duyarız. Gerçekte ise fanteziler, kişinin kendisini iyi hissetmesine ve cinselliğinin gelişmesine neden olur. Aşk ve cinsel hayata renk katmak için ilham kaynağı olabilecek cinsel fantezilerden vazgeçmemeli ve hayal etmekten korkulmamalıdır.

Haberin Devamı

FANTEZİLER, CİNSEL İSTEĞİN ARTMASINDA YARDIMCIDIR

Kişi hayallerinin veya fantezilerinin hepsini yaşamak zorunda değildir. Fanteziler eylem değil kişiye özel ve sadece kişiye ait düşüncelerdir. Kişi fantezilerini yaşamak ya da partneriyle paylaşmak zorunda değildir, düşündüğü veya hissettiği her şeyi yaşamak zorunda da değildir. Hayaller veya fanteziler insanlara zarar vermez, aksine ilham verir. Cinsel fantezi kurmayan insan yoktur. İnsanlar özellikle yaşları ilerledikçe veya ilişkileri olgunlaştıkça, cinsel isteklerinin o kadar çabuk uyanmadığını görebilirler. Bu dönemlerde fanteziler, cinsel isteğin artırılmasında yardımcı olabilir. Çünkü her açıdan insanın kendi denetimi altında kurulan cinsel fanteziler, kişinin kendisini tehlikeye atmadan ya da reddedilme kaygısı taşımadan farklı insanlar ve durumları keşfetmesini mümkün kılabilir. Ayrıca cinsel fanteziler herhangi bir cinsel sapkınlığın baş göstermesini önleyebilir veya evliliklerde yıllar geçip ilişki olgunlaştığında boşanma veya aldatılma ihtimallerini azaltabilir.

Yazarın Tüm Yazıları