Emziren annenin seks hayatında neler değişiyor?

Doğum sonrası yatak odalarında neler oluyor?

Haberin Devamı

İşte emziren annelerin seks hayatı ile ilgili merak ettikleriniz…

Doğumla birlikte yepyeni bir dünyanın kapılarını açan çiftler doğal olarak bir bocalama yaşıyor. Özellikle de lohusalık dönemi yaşayan ve bebeğine alışmaya çalışan kadın…

DOĞUM SONRASI ANNE ADAYI NELER YAŞAR?

Kaygılarla örülü bir dönem olan lohusalık, bol soru işaretli, zaman zaman sıkıntılı. Lohusalık, doğum sonrası bebeğin eşi dediğimiz plesantanın dışına çıkması ile başlıyor ve doğumdan sonraki 6 hafta (42 gün) boyunca sürüyor. Bu dönemde kadında gerek fizyolojik gerekse psikolojik sorunlar olabiliyor. Doğum sonrası kadında bir hoşnutsuzluk hali, mutlu olamama, uyku ve beslenme sorunları, yoğun kızgınlık, endişe ve kaygı gibi duygusal git geller görülebilir. Kimi annelerde ise sorunun boyutlarının büyüdüğünü, bebeğini emzirmekten kaçtığını hatta onu reddettiğini bile görebiliyoruz. Doğumla birlikte iş hayatından uzaklaşan, çalışan kariyer sahibi bir kadının ise kendini değersiz hissetmesine yol açabilir.

Haberin Devamı

Emziren annenin seks hayatında neler değişiyor

DOĞUM SONRASI YATAK ODALARINDA NELER OLUYOR?

Doğum sonrası yatak odalarında çiftler arasında bir uzaklık peydah oluyor. Bu bazen kısa sürüyor bazen de uzadıkça uzuyor. Çocuk sahibi olmak kadına anne ve kocaya baba sıfatlarını verirken yeni sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Özellikle kadın anne kimliğini ön planda tutarak zamanının çoğunu bebeğine ve onun ihtiyaçlarına ayırıyor.

Emziren annenin seks hayatında neler değişiyor

DOĞUM SONRASI SEKS HAYATI İÇİN TAVSİYELER

LOHUSALIK DÖNEMİNDE CİNSEL İSTEKSİZLİK YAŞANIYOR

Lohusalık dönemindeki kadın psikolojik nedenlerle cinsel isteksizlik yaşayabiliyor. Cinsel isteksizliğin nedeni estetik kaygılar da olabilir. Aldığı kilolar nedeniyle kadın kendini çekici, güzel hissetmeyebilir. Kocalar ise eşlerinin yaşadığı bu zorlu dönemde onlardan uzaklaşabiliyor. Erkeklerin bu dönemde sabırlı olmaları ve eşlerine anlayış göstermeleri gerekiyor. Zira anne olan kadın, bebeği ile bütünleştiğinde lohusalık sendromunu atlatıyor ve hayatı normale dönüyor. Bazen bazı riskler nedeniyle hamilelik döneminde doktoru tarafından cinsel perhiz verilen kadın, doğum sonrasında da isteksizlik yaşayabiliyor. Ancak kadın bir süre sonra eşinin de desteği ile unuttuğu ve yokluğuna alıştığı cinselliğin aslında ne kadar harika olduğunu hatırlayacaktır.

Haberin Devamı

GÖĞÜSLEREDEKİ HASSASİYETE DİKKAT!

Emziren annenin göğüsleri çok hassas olacağından cinsel birleşme sırasında eşlerin buna dikkat etmesi gerekir. Ayrıca vajende kuruluk ve açılma zorluğu olacağından kadının rahat edeceği pozisyonlar tercih edilmelidir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

Yazarın Tüm Yazıları