Merve Tığlı Çınar
Merve Tığlı Çınar
Merve Tığlı Çınar

Düz bir karın için greyfurt tüketin!

Karın yağlarından kurtulmanızı sağlayacak 7 süper besin....


Haberin Devamı

Düz bir karın için greyfurt tüketin

Yoğurt: Ara öğün, ana öğün demeden gününüzün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz yoğurt, o ayva göbeğinden tamamen kurtulmanıza yardımcı olacak. 1 porsiyonunda 20 gr protein içeren bu harika besin iştahınızı kontrol altında tutmanızı sağlarken bir yandan da metabolizmanıza can katacak. İçerdiği potasyumun yanı sıra yararlı bakterilerden zengin yoğurdu şişkinlik probleminizin tamamen ortadan kalkması için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Etkiyi arttırmak için probiyotik yoğurtları tercih edin.


Düz bir karın için greyfurt tüketin

Haberin Devamı

Salatalık: %96 su içeriğiyle vücudunuzun sıvı dengesinin sağlanmasında yardımcı olacak bu besini dışarıda olduğunuzda bile pratik bir ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Salatalarınıza da oldukça yakışacak bu besin tok kalmanızı sağlarken karın bölgesindeki şişkinliğin azalmasında size destek verecek. Salatalığı tek tüketmekten hoşlanmayanlar yoğurdun içerisine rendeleyebilir, humus veya domatesli dip sos ile birlikte lezzetli bir ara öğün alternatifi oluşturabilirler.


Düz bir karın için greyfurt tüketin

Su: Kış geldiğinde en çok ihmal ettiğiniz su tüketimini arttırmanın vakti geldi! Hücrelerinizin susuz kalmasına izin vermeyin. Saat gibi çalışan bir metabolizma ve şişkinlikten kurtulmuş bir karın için her öğün öncesi 2 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın, suyunuzu ihmal etmediğinizde vücudunuzu toksinlerden arındırmış ve hücrelerinizi sudan mahrum bırakmamış oluyorsunuz. Su demek, hücrelerinizin her daim genç kalması demek!


Düz bir karın için greyfurt tüketin

Haberin Devamı

Yumurta beyazı: Karın yağlarını yakma konusunda proteinli yiyeceklerin rolü büyük ve bu konuda yumurta beyazının etkisi tartışılamayacak kadar çok. Sabahları kendinize yumurta beyazından hazırlayacağınız omletle karın yağlarından kurtulmanız oldukça kolay olacak. Araştırmalar protein yoğunluğu yüksek kahvaltıların daha uzun süre tok tutabildiğini ve metabolizmayı hızlandırdığını gösteriyor.


Düz bir karın için greyfurt tüketin

Kabak: Lifli içeriğiyle sindirim sıkıntılarınıza iyi gelecek ve karnınızı hiç olmadığı kadar düz hale getirecek bu sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin. Kabağı salatalarınıza veya yoğurdunuza rendeleyebilir, ızgara olarak tüketebilir veya yanında yoğurt dip sosuyla beraber ara öğünlerde keyifle tüketebilirsiniz! Kabağı bu şekilde tüketerek yağ yakımını hızlandırabilir ve karın yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Düz bir karın için greyfurt tüketin

Greyfurt: Kışın favori meyvelerinden biri olan greyfurt, acı tadıyla ağzınızı, içerdiği vitamin ve minerallerle yağlarınızı yakıyor. Yüksek su içeriğiyle vücudunuzun sıvı ihtiyacının dengelenmesine yardımcı olan bu meyve, düşük şeker ve yüksek antioksidan içeriğiyle de göze çarpıyor. Meyve hakkınızı günde 1 defa greyfurttan yana kullanarak, yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığınızı güçlendirebilir, likopen içeriğiyle de hücrelerinizin gençleşmesini sağlayabilirsiniz. İştahı baskılayan bu harika besin sayesinde kilo vermek ve karın yağlarından kurtulmak hiç de zor olmayacak.

İlaç kullananlar dikkat! Araştırmalar greyfurtun ilaçların etkisini arttırdığını gösteriyor. Eğer kronik bir hastalığa sahipseniz veya herhangi bir sebeple ilaç kullanıyorsanız ilaçlarınızla beraber greyfurt veya greyfurt suyu içeren herhangi bir yiyecek veya içecek tüketmemeye özen gösterin.

Haberin Devamı

Düz bir karın için greyfurt tüketin

Balık: Yüksek omega-3 içeriğe sahip balıkla karın yağlarından kurtulmak hayal değil! İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde yağ yakımını hızlandıran balık sayesinde metabolizmanız hızlanırken daha uzun süre tok kalmanın keyfini süreceksiniz. Balığın içerisindeki yağ asitlerinden en iyi şekilde yararlanmak için balığı ızgara veya fırında tercih etmeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz omega-3’ten zengin diğer kaynaklar olan keten tohumu ve ceviz gibi kaynaklarla da diyetinizi zenginleştirebilirsiniz.