Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam

Dümdüz bir karın için muhteşem üçlü

Muhteşem 3'lü diye duyunca genellikle insanların aklına 3 adet yiyeceği karıştırıp suyunu içip birden dümdüz bir karna sahip olacağı hayali gelmektedir. Eğer böyle bir karışım olsaydı zaten göbek diye bir engel gözümüzün önünde olmazdı sanırım. Hayal etmek, istemek çok önemli fakat sizi motive eden bir güç, harekete geçirecek bir istek yok ise sürekli tekrar ile alışkanlık haline getirebilirseniz eğer, artık göbek diye bir engeliniz olmayacak. Peki bu nasıl olacak?

Haberin Devamı

DÜMDÜZ KARIN  İÇİN NE YAPILMALI?

 TEMİZ BESLEN

Öncelikle temiz bir beslenme yapacağız. Temiz beslenmek demek çöpe atmanız gereken yiyecekleri ağzınıza atmayın demek! Vücudunuz için gerekli olmayan besini yememek demek. 3 porsiyon tatlının açıklaması var mıdır? Kendinize bir sorun, yüzleşin ve karar verin. Harcamadığınız fazladan aldığınız her kalori gidip karnınızdaki yağ dokusunu biraz daha büyütmekte ve göbeğinize bir katman daha eklemektedir. Doğru şekilde planlanmış öğünler sizi tatlı krizlerinden koruyacaktır. Birincil olarak temiz beslenme kararını alalım.

Dümdüz bir karın için muhteşem üçlü

SU VE UYKU

Çok bilinen bir sözle başlayalım ‘Su uyur düşman uyumaz’ Eğer düzenli uyku saatiniz yok ise geç yatıyor veya kısa süreli uykular uyuyup derin uykuya geçemiyorsanız siz uykuda iken yağ yakan hormonlarınız devreye girmiyor olabilir. Yani kaliteli uyumuyorsanız düşmanımız olan göbek yağları bulunduğu bölgeye giderek sızmakta…

Günlük ihtiyacınızdan daha az su içmek de metabolizmanızı yavaşlattığı gibi vücudunuzda atık madde birikmesine sebep olur. Yeteri kadar su içmek, kaliteli uyku kadar önemlidir. Masa başı çalışanlar için önerim de su içmek. En azından 30 dakikada bir tuvalet ihtiyacını gidermek için masadan kalkmak zorunda kalmak bile ekstra kalori harcatarak aktif kalmanıza yardım edebilir. Su yerine oyalanmak için ağzımıza attığımız öğün dışı her atıştırmalık üzgünüm ama bizi daha da ağırlaştıracak ve belki de sabahtan beri hiç masadan kalkmamamıza sebep olacaktır.

  Dümdüz bir karın için muhteşem üçlü  

MUHTEŞEM 3'LÜ SET

Sporda 3'lü set ifadesi art arda yapılan 3 hareketi temsil eder. Aşağıda verilen 3 hareketi kesintisiz olarak tamamladığınızda 1 set yapmış olacaksınız.

Muhteşem 3lü set için mutlaka 3 seti tamamlayınız. Hareketler ve tekrar sayıları kişinin fiziki şart ve kondisyon durumuna göre farklılık gösterebilir. Bu durumda size uygun set sayıları için bir spor uzmanından destek alın. Hareketlerden önce mutlaka ısınma çalışması yapın. Bu muhteşem 3'lü seti doğum sonrası tekrar toparlanma isteyen sevgili anneler de yapabilirler. Herhangi bir sağlık sorununuz var ise mutlaka doktorunuzun onayınız almayı unutmayınız.

NASIL YAPILIR?

  • Yere oturun dirseklerinizi bele destek olacak şekilde yerleştirin, 2 ayağınızı yukarı kaldırın ve 10 kez topuklarınızı birbirine değdirip açın.
  • Hiç ara vermeden 2. hareket için sırt üstü yere uzanın sağ kolunuzu yukarı kaldırın ve 5 kez sağ için çapraz ayağınıza doğru kalkın. Aynı hareketi yine 5 kez sol tarafınız içinde tekrarlayın.
  • Yine hiç ara vermeden 3. harekete geçin. Sırt üstü yatar pozisyonda iken ellerinizi yere koyun ve bacaklarınız yukarıda başlangıç pozisyonu alın. Kalçanızı karın kaslarınızı sıkarak yerden kaldırın ve 10 tekrar yapın. 3. Hareketten sonra15-20 sn dinlenin ve oturur pozisyona gelerek 1. hareketten 2. sete başlayın ve muhteşem 3lü seti tamamlayın.

3 HAFTADA GÖBEK ERİTEN DİYET