GeriSağlık Dr. Mehmet Öz nasıl besleniyor dersiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dr. Mehmet Öz nasıl besleniyor dersiniz?

Dr. Mehmet Öz nasıl besleniyor dersiniz?

Herkese beslenme tavsiyesi veren Öz, buzdolabını açtı.

Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle dünyaca tanınan Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Öz, kendi buzdolabında hangi besinlere yer verdiğini blog'u üzerinden dünyayla paylaştı. Hürriyet Planet'te yer alana habere göre Dr. Öz, evine bu yiyecekleri sokuyor.

Zeytin…

Dr. Öz'ün "Eşim Lisa'yla buzdolabımızda olmazsa olmazlar" dediği listenin başında zeytin geliyor. Yazısında Dr. Öz, "Akdeniz diyetinin başlıca maddelerinden biri" olarak nitelendirdiği zeytinin kalp hastalığı, depresyon, kanser, yüksek kolesterol ve bunamaya karşı etkili olduğunu belirtti.

Yabanmersini…

Dr. Öz'ün ikinci vazgeçilmezi yabanmersini... Bir fincanı sadece 80 kalori olan yabanmersini lif, C vitamini ve manganez açısından çok zengin ve çok güçlü bir antioksidan.

Türk mutfağından ayran…

Türk mutfağına bayıldığını her fırsatta söyleyen Dr. Öz'ün buzdolabındaki Türk imzası da ayran... Dr. Öz ayranın herkesin damak zevkine uymayacağını ancak kalsiyum ve probiyotik bakteri kaynağı olduğunu ifade etti.

Badem sütü…

Dr. Öz'e göre olmazsa olmazların son maddesi badem sütü, inek sütünden daha az yağ, daha fazla besin içeriyor: Laktoz alerjisi olanlar için birebir.

İşte Mehmet Öz'ün buzdolabı

Dr. Mehmet Öz nasıl besleniyor dersiniz

False