Doğru sevgili, doğru eş mi demek?

Flört döneminde çok mutlu ve huzurlu olabilirsiniz ama…

Haberin Devamı

Keyifli ve mutlu bir ilişki yaşadığınız sevgiliniz sizin için doğru eş adayı mı? Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen, hem bu sorunun cevabını veriyor hem de doğru eş adayını seçmenin püf noktasını anlatıyor.

Yeni neslin evlilik kararını ciddiye alıp birbirleri için gerçekten uygun olup olmadıklarını, evlilikle birlikte değişecek hayatlarında nelerle karşılaşacaklarını anlamaya ve hazırlık yapmaya çalışmaları çok sevindirici.

Özellikle düğün öncesi hazırlık süreci ailelerin en fazla müdahil olabildiği dönem. Dolayısıyla çok fazla yanlış anlamaya ve alınganlığa gebe. Evliliğin özellikle ilk senesinin “güç savaşı” senesi olduğu için çifti zorlayabilir. Dolayısıyla çabuk pes etmemek gerekiyor.

Flört dönemi bir ilişkinin en keyifli dönemlerinden biridir. Aşkın ve tutkunun en yoğun hissedildiği, eğlenceli ve heyecanlı günlerdir. Ancak iş evlilik kararı almaya geldiğinde flört ederken bizi mutlu eden, heyecan veren özelliklerin evlilikte mutlu edeceğini maalesef her zaman söyleyemeyiz. Yani doğru sevgili, her zaman doğru eşe dönüşemiyor. Bu nedenle genç çiftlerin karar arifesinde öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken noktalar.

En önemli nokta eş adayının sorun çözme yöntemi

Bir çift olarak sorunların üstesinden nasıl geliyoruz? Evlenmek istediğimiz insan sorun çıktığında kaçmayı, küsmeyi mi tercih ediyor? Yoksa sakinliğini koruyup sorunu çözmeye mi odaklanıyor? En küçük tartışmada çekip gitmekle mi tehdit ediyor? Sorun yaşamanın doğal olduğuna ve çözülen her sorunun ilişkide sağlıklı bir temel oluşturacağına mı inanıyor?

Sorunsuz bir hayatı hayal etmek asla gerçekçi değil. Ancak sorunlarını benzer üslupla çözebilen çiftler her zaman daha sağlıklı ilişkiler kurarlar. Elbette sorunları çözebilmek için öncelikle saygı şart.

Dolayısıyla sevgilinizin doğru eş olup olmayacağından emin olmak istiyorsanız nasıl tartıştığına bakın. 

Yazarın Tüm Yazıları