GeriSağlık Doğal kanser önleyici 10 besin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğal kanser önleyici 10 besin!

Doğal kanser önleyici 10 besin!

Hem sağlıklı hücreleri koruyor hem de kansere karşı savaşıyorlar.

1. SOYA FASULYESİ

Birçok hastalıkta olduğu gibi kanserden korunmak için de doğru besinlerle sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli bir rol oynar. Anti kanser besinlerin başında da soya sütü ya da soya filizi olarak da tüketebilen soya fasulyesi gelir. Özellikle östrojen hormonuna olan etkisiyle mesane kanserini önlediğine dair pek çok çalışma vardır. Japonya’da yapılan bir çalışma, yüksek soya bazlı protein tüketen erkeklerin mide kanserine yakalanma riskinin daha düşük olduğunu farklı araştırmalarda belirtilmiştir. Ancak meme kanseri olan bireylerin de, östrojen etkisi nedeni ile kaçınılması gereken bir besin olduğu da unutulmamalıdır.

Doğal kanser önleyici 10 besin

2. ÜZÜM

Kanser hücrelerinin toksik etkisini bloke ederek büyümelerini engelleyen üzüm, sağlıklı hücrelerin de korunmasına yardımcı olur. Birçok çalışma ile üzüm çekirdeğinin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Üzüm, deri ve meme kanseri riskini azaltmada da faydalıdır.

Doğal kanser önleyici 10 besin

3. YEŞİL ÇAY

Polifenol içeren yeşil çay özellikle kansere karşı koruyucu etkisi ile karşımıza çıkar. Yeşil çayın mide ve bağırsak kanserine karşı olumlu etkisi olduğu bilinir. Kanser büyümelerinin yavaşlaması ve benzeri yayılımların önlenmesinde oldukça etkili olduğunu gösteren çalışmalar da mevcuttur.

Doğal kanser önleyici 10 besin

4. BROKOLİ

Brokoli çiğ yendiğinde acı bir tat verse de bu acı tadın kansere karşı koruyucu etkisi bulunur. Kolon ve prostat kanseri riskini azaltma ve kanserden korunma konusunda etkilidir.

Doğal kanser önleyici 10 besin

5. BALIK

Somon, uskumru, sardalya gibi balıklar ve cevizde bulunan omega 3, göz ve beyin hücrelerinin korunmasında etkili olan bir besindir. Birçok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini kanıtlamaktadır.

Doğal kanser önleyici 10 besin

6. SOĞAN – SARIMSAK

Soğan, içeriğinde bulunan “organosülfür” ile birçok kanser türüne karşı koruyucu etki gösterir. Soğan kadar sarımsak da etkili olan bir diğer besindir. İçerdiği A ve C vitaminleri ve az miktarda içerdiği kalsiyum, potasyum, kükürt ve çinko gibi mineraller ile sarımsak; yapılan çalışmalarda deri, kolon, akciğer kanseri ve lösemiye karşı koruyucu etki gösterdiği gözlemlenmiştir.

Doğal kanser önleyici 10 besin

7. MANDALİNA

C vitamini içeriği yüksek olan mandalina antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu bir besindir. Günde 2 tane tüketilen mandalinanın kanseri önleyici etkileri olduğu bilinir.

Doğal kanser önleyici 10 besin

8. LİMON

Kabuğu ince soyulup tüketildiğinde yüksek antioksidan içeren limon, kansere karşı koruyucu etkisi olan besinlerdendir. Özellikle karaciğer, akciğer, mide ve deri kanserinde koruyucu etki gösterirken meme ve pankreas kanserleri tedavi süreçlerinde beslenme planında yer alabilmektedir.

Doğal kanser önleyici 10 besin

9. KETEN TOHUMU

Meme kanseri olan hastalarda tüketilmesi istenmeyen keten tohumu için pek çok çalışma, deri kanseri ve benzeri kanser türlerinde yayılımı önleme ve koruyucu etkisini vurgulamaktadır.

Doğal kanser önleyici 10 besin

10. BRÜKSEL LAHANASI

Yüksek lif içeren Brüksel lahanası; başta kolon kanseri olmak üzere karaciğer ve akciğer kanseri gibi pek çok kanser türüne karşı koruyucu rol oynar. Doku kültürlerinde tümör büyümesini önlemesi yönünde de olumlu etkileri olan araştırmalar mevcuttur.

False