GeriSağlık Diyet motivasyonunuzu arttıracak 4 öneri!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyet motivasyonunuzu arttıracak 4 öneri!

Diyet motivasyonunuzu arttıracak 4 öneri!

Yaz gelmeden yapılacaklar listenizde yaza fit girmek de mi var?

1. İTİRAF EDİN

Yemek yemek yaşamsal bir faaliyettir. Bunun farkında olarak bu ihtiyacınızı doğru ve düzenli bir şekilde karşılamak için yemek yemeye özen gösterin. Sinir krizlerinizi dindirmek, boşluk hissinizi doldurmak için yemek yemekten vazgeçin. Ancak bu durumlarda yeme istediğinizi inkar etmek yerine yanınızdakilere küçük itiraflarda bulunmak zamanla işe yarayacak ve bu durumlarda yememenize yardımcı olacaktır.

2. KÜÇÜK BEDEN KIYAFETLER ALARAK İÇİNE GİRMEYE ÇALIŞIN

Çok beğendiğiniz bir gömlek, pantolon veya elbisenin küçük bedenini alın. Hedeflediğiniz bedende aldığınız kıyafetinizi sürekli görebileceğiniz bir yere asarak gördüğünüzde kendinize hedefinizi hatırlatmış olursunuz.

 

Diyet motivasyonunuzu arttıracak 4 öneri
 

3. LİSTE YAPIN

Hafta içi uymanız gereken diyet listenizi hafta sonundan yapın. diyet listeniz sabah öğlen akşam şeklinde düzenli olsun ve günden güne tamamladığınız öğünleri işaretleyin. Yaptığınız kaçamakları da listenize not alırsanız haftanın sonunda yaptığınız hataları daha net görür böylece bir sonraki haftayı daha düzenli ve kaçamaksız geçirirsiniz.

 

Diyet motivasyonunuzu arttıracak 4 öneri

 4. DİYET KUMBARASI YAPIN

Canınız ne zaman diyet listenize aykırı olan bir yiyecek istese o yiyeceğin fiyatı kadar kumbaraya para atın. Diyet süreniz boyunca kumbaranızda para biriktiğini göreceksiniz. Belki bu paralar istediğiniz bedene ulaştığınızda yeni kıyafetler almak için size yardımcı olabilir ne dersiniz?

[fotogaleri=1363]

False