Dışarıda sağlıklı beslenebilmenin yolları!

Menülerinde az yağlı ve sağlıklı besinlere yer veren restoranları seçin.

Haberin Devamı

Dışarıda sağlıklı beslenmek veya diyet yapmak gittikçe büyüyen bir problem haline gelmeye başladı. Açken fast food restoranlar başımızı döndürürken dışarıda sağlıklı ve doğru seçim yapmak zorlaşıyor. Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, dışarıda sağlıklı beslenmenin yollarını sıraladı.

1. SİPARİŞLER VE KALORİLER BİR TIK UZAĞINIZDA

Yoğun çalışma hayatı, bazen çalışma masasından kalkıp yemek yemeğe bile engel olabiliyor, bu durumda elimiz hemen telefona uzanıp yemek siparişi verebiliyoruz ve maalesef bu siparişlerin birçoğu yüksek kalori ve yağ içeren fast food yiyecekler oluyor. Sipariş verirken fast food tarzı seçimler yerine tercihimizi peynirli ve hindi fümeli bir sandviç yanında ayran ya da ızgara ve salata yönünde kullanmaya özen göstermeliyiz.

2. RESTORANINIZI DOĞRU SEÇİN

Birçok semtte ev yemekleri yapan ya da menülerinde az yağlı ve sağlıklı besinlere yer veren restoranlar bulunuyor. Önemli olan bir dedektif gibi menüyü iyi incelemeniz! Hatta mümkünse restorana gitmeden önce internet sitesini bulup menüsünü inceleyip siparişine karar vermeniz gerekli, böylece menüdeki diğer yiyeceklerin aklınızı çelmesine izin vermemiş olursunuz. Balık restoranları ve geniş salata bar seçeneği sunan restoranlarda genellikle sağlıklı tercihleri bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dışarıda sağlıklı beslenebilmenin yolları

3. EKMEK SEPETİ VE ZEYTİNYAĞI TABAĞINA DOKUNMAYIN

Dışarıda sağlıklı beslenmek istiyorsanız, görünmeyen kalori tuzaklarına düşmemelisiniz. Masaya gelen ekmek sepeti, zeytin ve zeytinyağı tabağını yemek öncesi boş kalori almamak için geri çevirmelisiniz.

4. İÇECEK SİPARİŞİNİZ ‘SU’ OLSUN

Gazlı, light veya şekerli diğer içecekler yerine yemekte içecek siparişiniz ‘su’ hatta buzlu su olsun ve yemek gelene kadar suyunuzu yudumlamaya başlayın. Genellikle en sık yaptığımız hata susama hissi ile açlığı karıştırmamızdır. Su, doğal maden suyu ve ayran en iyi, en sağlıklı içeceklerdir.

Dışarıda sağlıklı beslenebilmenin yolları

5. MENÜ DİLİNİ ÖĞRENİN

Yağlı, panelenmiş, kızarmış ve kremalı ifadeleri yemeğinizin bol kalori yüklü olduğu anlamına gelir. Mayonez, tartar sos veya kremalı soslar yerine ketçap, hardal, barbekü sosu, salsa veya taco sosları tercih edebilirsiniz. Doğru seçim yapmak için yağlı ve yağsız etleri de öğrenmelisiniz.

Haberin Devamı

Balık: Yağsızdır veya yağı olanlar sağlıklı yağ olarak kabul edilen Omega 3 içeriğine sahiptir.

Tavuk ve hindi: Derisi ayrılırsa yağ oranı düşüktür ve beyaz kısmı koyu renkli kısmından daha az yağ içerir.

Et: Görünür yağlar ayrılmalıdır. Görünür yağlar ayrıldığında dahi kırmızı etin ortalama yağ içeriği %20'dir.

Uzman Diyetisyen
Gamze Şanlı Ak

[fotogaleri=1338]

Yazarın Tüm Yazıları