Diş implantında 24 saatlik uygulama

Dental implant tedavisi, ağzında hiç dişi olmayanlara da uygulanabilir ve sadece 24 saat içinde geçici implantlar takılabilir. Yani ağzınızda hiç diş olmasa bile implant yaptırabilir, aynı gün gülümsemeye başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sadece dört parça implant ile alt ve üst dişleriniz tamamlanabilir. Dental implant teknolojisindeki yeni gelişmeler sayesinde 24 saat içinde dişsiz gezmek zorunda kalmadan diş implantı tedavi süreciniz başlayabilir.

Yaş aldıkça dişleri kaybetmek maalesef doğal bir süreçtir. Diş implantı ile doğal diş gibi işlev gören rahat ve estetik görünümlü dişlere sahip olmak mümkün. Protezlerin rahatsızlığı ve zorluklarıyla yaşamak yerine, birçok insan diş implantını tercih ediyor. Klasik implant teknikleri ile hastalar için zorlu geçen bu süreç her geçen gün daha zahmetli ve konforlu hale getiriliyor.

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Diş implantı, çene kemiğinin içine oturan ve eksik bir dişin kök kısmını değiştiren küçük bir titanyum vidadır. İmplantları yerleştirmek için küçük bir cerrahi işlem gereklidir. İmplant yerleştirildikten sonra, dişe gerçekçi görünümlü ve fonksiyonel bir protez diş vermek için bir taç takılır.

Haberin Devamı

"All on four" tekniği ile eksik dişlerin her biri için diş implantına ihtiyaç olmaz. Tam gülümsemenin geri kazanılması için ağzın üst kısmına dört, alt kısmına da dört adet tam olarak yerleştirilmiş implant kullanılır. Bu tam implant uygulaması canlı kemikle kaynaşma ve bunun bir parçası olarak işlev görme yeteneğine sahiptir. Sonuç olarak, diş implantı çene kemiğinin bir parçası haline gelir ve yeni dişler için güçlü, uzun ömürlü bir temel görevi görür.

İmplantların kalıcı olarak sabitlenmesini sağlamanın yanı sıra, bu kemik füzyonunun bir başka önemli yararı daha var: çenede gelecekte oluşacak kemik kaybını önlemektir. Bu, daha genç bir yüz yapısının oluşmasına ve daha iyi ağız sağlığına sahip olunmasına yardımcı olur. All on four diş implantı tekniği ile sadece bir günde parlak ve yeni bir gülümseme elde edilebilir.

AĞZINDA HİÇ DİŞİ OLMAYAN HASTALARA DA UYGULANABİLİR

Ağzında hiç dişi olmayan hastalar da aynı gün içinde implant yaptırıp geçici sabit dişlerle estetik ve konforlu bir iyileşme süreci yaşayabilir. Rutin prosedürde implant işleminden sonra üzerine diş yerleştirmek için ortalama 2 ay beklenmesi gerekir. Ancak “all on four” tekniğinde implantların üzerine yerleştirilen multi unit parçalar sayesinde hem iyileşme süreci hızlandırılıp hem de 24 saat içinde geçici dişlere kavuşulması sağlanabilir.

Haberin Devamı

Cerrahi müdahale sonrası implantların üzerine yerleştirilen bu özel parçalardan ölçü alınır ve güçlendirilmiş kompozit malzeme ile üretilen geçici restorasyonlar implantların üzerine vidalanarak sabitlenir. 3 ay sonra daimi protezlerin yapımına başlanır ve hasta tüm bu süreci dişsiz geçirmek zorunda kalmaz.

Dental implant teknolojisi, doğal dişe en yakın işleve ve görünüme sahip hızlı ve konforlu çözümlerle ağız ve diş sağlığını koruma imkanı sunmaya devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları