GeriSağlık Diş beyazlatma işlemi dişleri onarıyor ve yeniliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diş beyazlatma işlemi dişleri onarıyor ve yeniliyor

Diş beyazlatma işlemi dişleri onarıyor ve yeniliyor

Diş Hekimi Dr. Betül Yurteri, diş beyazlatma ve diş temizliğinin birbirine karıştırılan tedaviler olduğunu kaydederek, diş temizliğinin diş ve diş etlerindeki taşların, plakların, çay, kahve ve sigara lekelerinin giderilmesi, diş beyazlatmanın ise dişin ana renginin açılması işlemi olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Sağlık Örgütü standartlarına uygun işlem yapıldığında diş beyazlatmanın dişlerde herhangi bir aşınma yapmadığını, aksine nano boyuttaki hidroksiapatitli ürünlerle onarıp yenilediğini ifade etti.

Diş beyazlatma klinikte yaklaşık 1–1.5 saatte yapılan bir işlem. Bu işlemin ardından kişilere evde kullanılmak üzere özel olarak hazırlanmış diş beyazlatma jeli veriliyor. Bu bilgileri aktaran diş hekimi Betül Yurteri, diş beyazlatmanın H202 ile yapıldığını, ancak H202 oranının Avrupa Birliği Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan kararla %6–7 oranını geçmemesi gerektiğini, belirlenen oranın diş dokularına zarar vermediğini dile getirdi.

BEYAZLATMA İŞLEMİ

Diş beyazlatma yapılırken dişlerde aşınma, hassasiyet yapmaması gerekiyor. Hassasiyetin minimum oranda, hastayı rahatsız etmeyecek şekilde olması normal. Çünkü beyazlatma jelinin dişin içine mikro düzeyde ulaşması için dişin gözenekli yapısındaki tıkanmış maddelerin uzaklaştırılması gerekiyor. Office beyazlatma olarak tanımlanan, ortalama %7 oranla yapılan diş beyazlatma işlemiyle dişler birkaç ton açılıyor. Her yıl düzenli olarak yapıldığında ise yaş ilerledikçe dişler gittikçe beyazlaşıyor.

DİŞLERE YARARLI

Dişleri beyazlatmanın dişlerde aşınma yaptığı düşüncesi doğru değil. Gelişmiş tedavi uygulamalarıyla beyazlatma sırasında yenilenme ve onarım da yapılıyor. Bu işlem diş beyazlatma jelinin içindeki nano boyuttaki hidroksiapatit maddesi ile gerçekleşiyor. Hidroksiapatit yıllar boyunca diş hekimliğinde kullanılıyor. Diş beyazlatma ürünlerine katılmasıyla dişlerde oranıcı ve diş dokusunu yenileyici yararlar sağlıyor. Nano hidroksiapatit içeren diş macunları ile dişlerin fırçalanmaya devam edilmesi de diş dokusunun güçlenmesi ve diş beyazlatma işleminin kalıcılığının artırılmasında önemli bir rol oynuyor.

False