Fulya Gökalp Akar
Fulya Gökalp Akar
Fulya Gökalp Akar

Dijital gülüş tasarımı nasıl yapılır?

Gülümsemenizden memnun değilseniz bu işlem tam size göre!

Haberin Devamı

Dijital gülüş dizaynı, estetik ve fonksiyonel bir gülümseme gerçekleştirmek için olanak sağlayan bir yazılım programıdır. Hastaya protez sonucunun ön izlemesini göstermeyi mümkün kılan, fotoğraf düzenleme programlarının kullanımını içerir. Otomatik kalibrasyon aletlerinin sayesinde, hassas ölçümler elde ederek hastaların gülen yüz ve ağız içi fotoğraflarının projelendirilmesi sağlanır. Derinlemesine analiz etmek amacıyla, hastanın gülümseme hattı altın oran indeksi gibi araçlar kullanılır. Bu yazılım, iletişimi daha iyi ve kolaylaştırmak amacıyla, hastaya restorasyon sonrası gülümsemenin nasıl olacağını otantik bir simülasyon vasıtasıyla göstermeyi hedefler.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR?

[webtv=115339]

HARİKA SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

DSD (Digital Smile Design) restoratif veya gülümseme geliştirme sürecinde hastaları eş tasarımcı yapmaya olanak sağlar. Hastalar arzu ve beklentilerini hekimine aktararak kendi tedavilerine katkıda bulunurlar. Restoratif teknik gereksinimler ve hastaların duygusal ihtiyaçları birleştiğinde harika sonuçlar elde etmek kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Gülümsemenin dijital süreci içinde, hastaların yüz ve diş oran analizleri ile yüksek kalitede dijital fotoğraflar ve videolardan faydalanılır. Bir kaç alternatifli çalışma yapılarak sanki dişler yapılmış gibi kişinin fotoğrafları üzerinde modelleme yapılır. Hasta ve hekim bu çalışmalara bakarak beraberce hangi model ve hangi renk olacağına karar verirler. Bu sayede sürpriz bir sonuçla karşılaşılmaz.

Dijital gülüş tasarımı nasıl yapılır

GÜLÜŞÜNÜZDEN MEMNUN DEĞİLSENİZ…

Pek çok hasta ağzını kapatarak gülüyor ve sorunun ne olduğunu tam olarak adlandıramıyor. Sadece “Gülüşümü beğenmiyorum” diyor. Burada hekime düşen sorunu analiz edip çözüm yollarına gitmektir.

Gülümsemenizden memnun değilseniz, 24 saat ağzınızda sevmediğiniz dişlerle dolaşmak istemezsiniz. Siz de böyle düşünüyorsanız, gülüş tasarımı için ilk adımı zaten atmışsınız demektir.

Sabah uyanıp, aynaya baktığınızda aklınızdan ‘’Keşke dişlerim biraz daha beyaz, biraz daha düzgün olsaydı, dişetlerim bu kadar gözükmeseydi, dişlerim biraz daha uzun olsaydı, dişlerimin arası bu kadar açık olmasaydı” gibi şeyler geçiriyorsanız gülüş tasarımı için yola çıkmanın zamanı gelmiş demektir. Kozmetik bir gülüş yenilemesi işlemi görünüşünüzden yılları silebilir.

Haberin Devamı

Dijital gülüş tasarımı nasıl yapılır

KİŞİNİN KARAKTERİNE UYGUN GÜLÜMSEME

Tüm dünyada DSD (Digital Smile Design) protokolü profesyonel ekipler yardımıyla hızla gelişmektedir. Hekiminizin bu protokole yeterince hakim olduğundan emin olmalısınız. Duygusal ve daha sanatsal olan bu yeni vizyon mesleğinde etik ve teknolojileri en iyi şekilde takip eden ve uygulama yetisine, eğitimine sahip hekimler tarafından icra edilmediği takdir de hüsranla ve hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Bütün dünyada bu uygulamanın yaşattığı deneyimler inanılmaz düzeydedir.

Bu dönemde hastalar için sadece biyolojik ve fonksiyonel olarak tatmin edici bir ağza sahip olmak yeterli değildir. Hastaların isteği, fiziksel karakteri ile uyumlu fakat daha da önemlisi, kişilikleri ile uyumlu bir gülüşe sahip olmalarıdır. DSD diş hekimleri, standart diş hekimliğinin de ötesinde, bir hastanın tatmin olabilmesi için gerekli olan faktörlere hakim olarak tedaviye başlamaktadır. Bir “Digital Smile Designer” olmak için gelişen ve değişen artistik bir bakışa sahip olmanın yanında, bir grup farklı yeteneğe ve özelliğe de sahip olmak gerekir. DSD konsepti, diş hekimine hastanın kendi kişisel özellikleri ve isteklerinin yol göstermesi doğrultusunda, mükemmel bir deneyim yaşatarak yepyeni bir gülüş yaratmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Diş Hekimi
Fulya Gökalp Akar