GeriSağlık Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor

Peki, herkes detoks yapabilir mi? Detoks kimler için sakıncalı?


“Vücudu arındırıp temizlemeyi sağlayan detoksu yaparken verimli sonuç almak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor” Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, detoks hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Detoks sağlıklı olmak isteyen herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bir uygulama. Günümüz çevresel ve modern hayat koşullarından etkilenmeyenimiz yoktur. Bu koşullar dolayısıyla vücudumuzda biriken toksinleri vücuttan atmanın en kolay yolu ise detoks. Fakat burada yaş unsuru ve kişilerin hastalık durumu gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor


SAĞLIK PROBLEMİ OLANLAR DİKKAT!

18 yaş üstü bireylerin herhangi bir sağlık problemi yoksa rahatlıkla detoks yapabileceğini belirten Keservuran, 12-18 yaş arası çocukların, gençlerin ise herhangi bir sağlık problemi olmaksızın mutlaka uzman kontrolünde juicing yapabileceğini söylüyor. Yaşlılık döneminde ise 65 yaş üstü bireylerde yine uzman kontrolünde detoks uygulanabileceğinin altını çiziyor. Diyalize bağlı böbrek hastalarında, kronik böbrek yetmezliğinde, böbrek emilim bozukluklarında, reaktif hipoglisemi, insüline bağımlı diyabet, polikistik over gibi hastalıklarda juicing uygun değildir. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler ve K vitamini eksikliği olan bireyler juicing yapmamalıdır.

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor


ERGENLİK ÇAĞINDA DETOKS YAPABİLİR Mİ?

Ergenlik çağındaki gençler, okul-dershane-özel ders üçgeninde ev yemeklerinden uzak kalıyor. Dolayısıyla sık ve fazla miktarda paketli işlenmiş, fast-food gıda tüketimine eğilmektedir. Bu nedenle periyodik olarak yapılan juicing, genç metabolizmayı toksinlerden koruyacaktır. En önemli nokta ise juicing içeriğinin uzman eller tarafından hazırlanmış olmasıdır. Diğer önemli nokta ise ergenlik çağındaki gençler, juicing’i tatil ya da dinlenme günlerinde yapmalıdır.

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor


VÜCUDU YENİLİYOR VE TEMİZLİYOR

Detoks bir zayıflama yönteminden ziyade vücudu yenileme ve temizleme yöntemidir. Bilinçsiz beslenme uygulamaları gençlerin sağlığını olumsuz etkilemekte, yetişkinlikte birçok sağlık problemine zemin hazırlamakta ve beraberinde obezite/fazla kilo şikayetini getirmektedir. Juicing ise akıllardaki gibi düşük kalorili bir uygulama değil, aksine yediğiniz sebze yemeği/salatadan aldığınız vitamin minerali daha da yoğun şekilde vücudunuza alacağınız sağlık deposu karışımlardır.

Detoks, vücudu yeniliyor ve temizliyor

False