GeriSağlık Cumartesi gecesi felci nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cumartesi gecesi felci nedir?

Cumartesi gecesi felci nedir?

Gece böyle uyuyorsanız dikkat!

Cumartesi gecesi felci kola gelen ana sinirlerden birinin sıkışmasıyla el, bilek ve parmakların hareket ettirilememesi olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Tugay, Cumartesi gecesi felcinden bahsetti.

Kollarda ya da ellerde görülen karıncalanmalar sinir köklerindeki sıkışma sonucu meydana gelir ve bölge hareket ettirildiğinde geçer. Fakat alkollüyken bu uyuşukluk hissedilmez. Fark edilemediği için de cumartesi gecesi felci denilen sorun ortaya çıkar.

UYURKEN DİKKAT

Cumartesi gecesi felci kola gelen ana sinirlerden birinin sıkışmasıyla el, bilek ve parmakların hareket ettirilememesidir. Alkol ya da uyuşturucu kullanıldıktan sonra kolu gövdesinin altında kalacak şekilde uyuyan kişilerde görülür.

Bu rahatsızlık, sert bir zeminde yatan kişilerde de görülebilir.

 

Cumartesi gecesi felci nedir
 

EN SAĞLIKLISI SIRTÜSTÜ YATMAKTIR

Alkol alındığı gece omuzla dirsek arası bölge dıştan baskı altında kalmayacak şekilde, yumuşak ve rahat bir şekilde yatmak önemlidir. En sağlıklısı, sırtüstü yatmaktır. Çok sarhoş bir şekilde yatmamak için uyumadan önce kahve içmek gibi basit önlemler de düşünülebilir.

Cumartesi gecesi felci birkaç saat içinde kendiliğinden geçebilir ancak bazı ağır vakalarda ilaç tedavisi gerekebilir. Bazen cerrahi müdahaleye de başvurulabilir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Tugay

False