GeriSağlık Çöpe attığınız patlıcanların sapında meğer ne faydalar gizliymiş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çöpe attığınız patlıcanların sapında meğer ne faydalar gizliymiş

Çöpe attığınız patlıcanların sapında meğer ne faydalar gizliymiş

Birçoğumuz yemek yaparken patlıcan saplarını çöpe atıyoruz ancak bilmeliyiz ki patlıcan sapları da en az gövdesi kadar faydalıdır. Patlıcan sapı topraktan gelen vitamin ve mineralleri barındırır. Saplar kaynatılıp tüketildiğinde hemoroit hastalığı olmak üzere birçok konuda insan sağlığına fayda sağlar. Peki patlıcan sapının yararlarını daha önce duydunuz mu?

Hemoroit hastalığına doğal tedavi: Patlıcan sapı suyu, hemoroit hastalığını tedavi için kullanılan ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi yöntemi sayılır.

Göz sağlığı için faydalı: İçerdiği vitaminler sayesinde göz sinirlerindeki hücrelerin yenilenmesine ve göz kaybı gibi sıkıntıların önüne geçilmesine yardımcı olur.

Demir bakımından çok zengin: Kansızlık sebebiyle olan yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.

Çöpe attığınız patlıcanların sapında meğer ne faydalar gizliymiş

Sindirim sistemine yardımcı: Patlıcan sapının yağ oranı düşük olduğu için ve tok tutma etkisiyle düzenli tüketimde kilo vermeye etkisi vardır. Aynı zamanda patlıcan suyunun reflü, ülser, gastrit ve kabızlık gibi rahatsızlıkları da önleme etkisi bulunur.

Cilde yararlı: Patlıcan sapı suyunun düzenli tüketimi cildinizin daha parlak ve genç görünümlü olmasını destekler.

 

Çöpe attığınız patlıcanların sapında meğer ne faydalar gizliymiş
 

PATLICAN SAPI NASIL TÜKETİLİR?

Hazırlanışı

  • 10 adet patlıcan sapı
  • 10 bardak içme suyu

Patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesip iyice yıkayıp temizleyin. Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bu kürü tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu hatırlatalım. Almanız gereken vitamin ve mineraller ile ilgili detaylı bilgileri uzmana sormanızda her zaman fayda var.

False