Çocuklar için sebze faydalı ama…

Sebzeler ek gıda dönemi itibari ile bazı çocukların seçici olduğu, bazılarınınsa okul dönemi başladıktan sonra yemek istemediği gıdaların başında geliyor. Ancak özellikle mevsim geçişlerinde sebze ve meyvelerin günlük düzenli tüketilmesi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önem taşıyor. Sebzelerde çeşitlilik sağlamak, farklı vitamin ve mineral gereksiniminin karşılanması için oldukça önemli.

Haberin Devamı

Sebzelerin içerisinde yer alan vitamin ve minerallerin de hazırlık ve pişirme aşamasında kayba uğramamasına özen gösterilmelidir. Sebzelerin metal ile teması (metal ambalajda saklamak, metal bıçakla doğramak vb), çiğ haldeyken ısı ve/veya ışıkla teması, sebzeleri doğradıktan sonra yıkamak, uzun süre pişirmeye maruz bırakmak, pişirirken tencere kapağını açık tutmak, pişirdikten sonra ertesi güne bekletmek gibi hatalar vitamin ve minerallerin azalmasına neden olan başlıca faktörlerdir.

Bu noktalara dikkat ederek çocuğunuz için harika bir tarif hazırlayabilirsiniz…

ISPANAKLI TAM BUĞDAYLI KOLAY QUESADILLA

Çocuklar için sebze faydalı ama…

Malzemeler

1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kasesi doğranmış ıspanak
3 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri ya da kaşar peyniri
1 adet tatlı kapya biber
1 adet tam buğdaylı lavaş

Haberin Devamı

Yapılışı

Kapya biber ve soğan küçük doğranır ve zeytinyağında pişirilir. Ardından üzerine ıspanaklar eklenir, pişirme kabının kapağı kapalı şekilde kısıt ateşte pişirilir. Ispanaklar rengini kaybetmeden ocaktan alınan ıspanak sotesi tam buğday lavaşın yarısını kaplayacak şekilde eşit olarak yayılır. Üzerine rendelenmiş peynir eklenir ve lavaş yarım ay olacak şekilde kapatılır. Ardından tost makinesinde lavaşın yüzeyi kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Yazarın Tüm Yazıları