GeriSağlık Çocukken söylenilen 13 masum yalan
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

Hangimiz küçükken bu yalanları söylemedik ki?

1. Anne veya babası sınavdan kaç aldığını sorduğunda eğer kötü not almışsa çocukların verdiği cevap hep aynıdır: “Yazılılar daha okunmadı ki!”

2. Gününü oyun oynayarak veya bilgisayar başında geçirdikten sonra okula giden çocuklar, öğretmenleri ödevleri kontrol ederken hep aynı bahaneyi söyler: “Şey, öğretmenim elektrikler kesildi.” Bir de bazı çocuklar vardır: “Öğretmenim, sular kesildi” der. Elektriler bir nebze kabul edilebilir de, suların kesilmesi?

3. Arkadaşıyla anlaşmazlığa düşüp kavga etmiş bir çocuk eve geldiğinde direkt odasına kaçar. Annesi sorduğunda ise: “Kapıya çarptım anne.”

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

4. Bir de çocukların annelerinden cips, kola gibi yiyecekler istediğinde annelerinin kızacağını bildikleri için: “Ben istemiyorum ki, canım istiyor” demeleri yok mu…

5. Televizyonda sevdiği bir çizgi film var fakat annesi televizyon programı izlemek istiyor. Çocuklar hemen kumandayı saklar ve anneleri sakladıkları yere yaklaştığında: “Oraya saklamadım anne, orada değil!” der.

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

6. Anne veya babası çocuğa bir oyuncak almıştır ve arkadaşı sürekli onunla oynamak istiyordur. Bu durumda da çoğu çocuğun verdiği tepki aynı: “Olmaz, pili bitiyor…”

7. Annesinin sevdiği bir eşyayı kıran bir çocuk annesinin vereceği tepkiden korkar ve direkt şunu söyler: “Ben yapmadım, kendisi oldu…”

8. Bu cümleyi söylemeyen çocuk yok. Arkadaşıyla veya kardeşiyle atışırken, kardeşi saçını çektiğinde veya canını acıtmaya çalıştığında onu sinir etmek için: “Acımadı ki, acımadı ki...”

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

9. Okulda canı sıkılan ve kaçıp eve gelen bir çocuğun annesi sorduğunda verdikleri cevap da hep aynı: “Ders boştu anne.”

10. Sınavdan kötü alan çocuk annesi kızdığında kendini hep şöyle savunur: “Ama anne sınıftaki herkes kötü not aldı.”

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

11. Tatil bittikten sonra okulun ilk günü sınıfa gelen çocuklara öğretmenleri sorar: “Tatilde ders çalıştınız mı bakalım?” Tüm çocukların ortak cevabı: “Evet öğretmenim!”

12. Okula gitmek istemeyen bir çocuğun bahanesi hep aynıdır: “Anne midem bulanıyor, bugün okula gitmesem?”

Çocukken söylenilen 13 masum yalan

13. Arkadaşlarıyla dışarıda oynamak için dışarı çıkmaya çalışan çocuğa annesi, “Ödevlerini bitirdikten sonra gidebilirsin” dediğinde çocukların masum yalanı: “Bugün ödevim yok.”

False