GeriSağlık Çocuğunuzun sabahlarınızı sabote etmemesi için 5 öneri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuzun sabahlarınızı sabote etmemesi için 5 öneri

Çocuğunuzun sabahlarınızı sabote etmemesi için 5 öneri

Hangi çocuklu ailenin evinde sabahları bir telaş yaşanmıyor ki! Çocukları sıcacık yataklarından kaldırması ayrı bir dert, elini yüzünü yıkatıp üstlerini giydirip hazırlaması ayrı. Evden çıkacak herkesin vaktinde kapının önünde olması tabii ki her zaman mümkün olmayabiliyor. Peki, yok mu bu işin kolay bir yolu. Sabah telaşlarını en aza indirmek ve her gün aynı sıkıntıları yaşamamak için önerilerimize kulak verin.

1. ÇOCUKLAR KALKMADAN ÖNCE AYAKTA OLUN

Üzgünüz ama çocuklar bu konuda sizden biraz daha torpilli. Eğer onlardan geç kalkarsanız bir sıfır mağlup başlarsınız güne. Çocuklarınız kalkmadan hazırlanıp kahvaltıyı hazırlarsanız sabah çıkacak olası kargaşalara karsı daha toleranslı olursunuz ve onları daha iyi idare edebilirsiniz.

2. KIYAFET SAVAŞINDAN KAÇININ

Sabahları kabusa çeviren en önemli nedenlerden biri kıyafet problemi. Okul üniforması giyseler dahi çorabından ayakkabısına kadar her detay kriz nedeni olabilir. Bunu önlemek için yatmadan önce kıyafetini ve aksesuarlarını seçmesini sağlayın ve sabah fikrini değiştirmeme konusunda kural koyun.

3. MÜKELLEF KAHVALTI SOFRALARINI HAFTA SONUNA BIRAKIN

Kahvaltı öğünü çocukların gelişimi için oldukça önemlidir. Vakit kalmıyor ya da okula yetişemiyorlar diye kahvaltı ihmal edilmemeli ancak uzun uzun kahvaltı keyfini hafta sonuna bırakmak gerekir. Hafta içi okula gitmeden önce hem doyurucu ve besleyici hem de pratik kahvaltıları tercih edin.

4. BESLENME ÇANTASINI GECEDEN HAZIRLAYIN

Tıpkı kıyafetlerini önceden hazırlamak gibi beslenme çantasını da bir gece önceden hazırlamak size zaman kazandıracaktır. Sabah yapılacaklar listesinden bir maddenin daha eksilmesi güne daha güzel başlamanızı sağlayacak emin olun. Üşenmeyin be çocukların beslenme çantalarını yatmadan önce hazırlayın.

5. ÇOCUKLARIN KAÇ DAKİKADA HAZIRLANDIĞINI HESAPLAYIN

Gerçekten sabah çocukların kaç dakikada hazır olduğunu biliyor musunuz? Hiç bunun için dakika tutunuz mu? Çocuklar yataktan kalktıktan sonra kahvaltı sofrasına oturana kadar kaç dakika geçiriyorsa siz de bu süreyi kendiniz için kullanabilirsiniz.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False