GeriSağlık Klitoris nedir? Klitoris nerededir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Klitoris nedir? Klitoris nerededir?

Klitoris nedir? Klitoris nerededir?

Kadınların orgazm olmasında merkezi öneme sahip olan “klitoris” hakkında tüm bilinmeyenleri, Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya anlattı.

KLİTORİS NEDİR?

Klitoris, erkekteki penisin kadındaki karşılığıdır.

KLİTORİS NEREDEDİR?

"Pubis" denen yerde bulunur. İdrar çıkışının üstünde yer alır. Aslında cinsel hazzın en yoğun hissedildiği bölge olduğu için nerede olduğunu tarif etmek gereksizdir.

Klitoris nedir Klitoris nerededir

KLİTORİS NE İŞE YARAR?

Klitoris, cinsel uyarı ile daha fazla kan alarak tıpkı erkekteki penis gibi boyunu ve hacmini artırır. Gömülü haldeyken dışa doğru bir kabarıklık yaparak görünür hale gelir. Sinir uçları açısından çok zengindir ve aşırı hassastır. Direkt uyarılması bazen zevkten çok acı verebilir. Bu nedenle tam üzerinden ziyade çevre dokuların uyarılması klitoriste yeterli hissi sağlamaya yeter.

Cinsel birleşme sırasında penisin vagene girişi esnasında çevre dokuyu hareket ettirmesi klitoriste yeterli uyarıyı sağlar. Kasıkların birbirine teması da bu uyarıyı pekiştirir. Penisin vagene tam olarak girmesi ve kasıkların teması bu nedenle orgazm olmayı son derece kolaylaştırıcı bir yoldur.


ORGAZM GÜÇLÜĞÜ YAŞAYAN KADINLARA ÇÖZÜM

Cinsel uyarı vagen girişinde ve klitoris çevresinde kaygan bir sıvının oluşmasına yol açar. Bu da erekte olarak hacmini artırmış klitorisin uyarılmasını çok kolaylaştırır. Bu amaçla eller ve parmaklar kullanılabilir. En sık olarak da zaten bu yol kullanılmaktadır. Fakat vibratör, realistik penisler, titreşim yapan masaj aletleri, masaj yağları ya da sadece klitorise titreşim yoluyla uyarı yapan, iç çamaşırının içine giyilebilen ve gün boyu taşınabilecek cihazlar kullanılabilir. Klitoris ayrıca cinsel birleşme esnasında elle uyarılarak orgazm güçlüğü yaşayan kadınlarda çok etkili bir çözüm olabilir.

Oral seks günümüzde hemen hemen herkesin çok sıklıkla uyguladığı ve her iki cinste de çok tercih edilen bir uyarılma yoludur. Kadınlar klitorislerinin dille ve dudaklarla uyarılmasından çok hoşlanırlar.


KLİTORİS UYARISI BAKİRELERDE ANA TATMİN YOLUDUR

Klitoris nedir Klitoris nerededir

Vagende bulunan ve bir noktadan ziyade bir alan olarak kabul edilen G noktası, bu durumun sağlayıcısı olarak kabul edilmektedir. Fakat bunun için vagene penis veya bir cisim girmeli ve G noktasını uyarmalıdır. Bu ise bakirelerde mümkün olmadığı için klitoris uyarısı bakirelerde ana tatmin yolu olarak görülmelidir. Klitoral uyarı için herhangi bir yöntem önermek mümkün değildir. Herkesin hayalleri ve cinsel istek seviyesi farklıdır.


KLİTORİS ORGAZMI VE VAJİNAL ORGAZM

Klitoris nedir Klitoris nerededir

Klitoris orgazmı, penisin kadındaki karşılığı olduğu için teklidir. Yani kadın klitorisini uyararak sadece tekli orgazm olabilir. Fakat bazı kadınların peş peşe defalarca orgazm yaşadıkları da bilinmektedir. Öyleyse bu durum nasıl yaşanmaktadır? Bu tam olarak aydınlatılamayan bir konu olmakla beraber klitoral değil vaginal orgazm olduğu sanılmaktadır.


KLİTORİSE HAK ETTİĞİ ÖZENİ GÖSTERİN

Klitoris nedir Klitoris nerededir

Klitoris, kadınların vücutlarının en önemli organlarından biri olup cinselliğin merkezi durumundadır. Orgazm açısından kadınlar, erkeklere oranla çok daha şanslı ve ayrıcalıklı bir yapıda yaratılmışlardır. Bu nedenle cinselliği doyasıya yaşamak için kapıları açan anahtar konumunda olan klitorise hak ettiği özen gösterilmeli ve hak ettiği değer verilmelidir. 

False