Cinsel hayatınızın düzeni için zaman tanıyın

Doğumdan sonraki süreçte erkekler eşlerinin önceliklerinin artık evlilik ve cinsel yaşam olmadığını, yeni doğmuş ve özellikle de annesinin bakımına ihtiyaç duyan bir bebek olduğunu göz önünde bulundurmalıdırlar.

Haberin Devamı

ÇOCUK SONRASI CİNSEL YAŞAMI DÜZENE SOKMAK İÇİN EŞLER NE YAPABİLİR?

Genellikle bir sene ve bazen iki sene erkeğin cinsel ihtiyaçlarının karşılanması evliliğin ilk başlarında olduğu gibi olmayabilir. Bu nedenle erkeklere düşen görev yeterince sabırlı olmalarıdır. Eninde sonunda her şey düzene girecektir. Eşinin bebeğe olan ilgisini kıskanan erkeklere bile rastlanabilir ve bu o kadar da ender görülen bir durum değildir. Ender gibi görünmesinin nedeni erkeklerin bunu ustaca gizlemeleri ve hatta çoğu durumda kendilerinin bile farkında olmamalarıdır.

ÇOCUKTAN SONRA ÇİFTLERİN CİNSEL HAYATINDA ELBETTE BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLACAKTIR. BU KONUDA YAŞANABİLECEK FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK SORUNLAR NELERDİR?

Gerek normal doğum gerekse sezaryen sonrası ilk 6 hafta, zaten cinsel ilişkinin, genital organlar iyileşme sürecinde olduklarından bir anlamda tabu olduğu bir dönemdir. Daha sonraki dönemde eşler aldıkları kiloları verme sürecinde zorluk yaşadıklarında ve bazen de karın çatlaklarının görünümünün verdiği endişeyle kendilerini eskisi gibi çekici bulmayabilirler. Zor normal doğumlardan sonra veya 3 normal doğum sonrası vajinada genişleme olduğundan erkek, ilişki esnasında eski deneyimi yaşayamayabilir. 

Erkek; kilo, çatlaklar veya vajinada genişleme konusunda hiç bir yorumda bulunmasa bile kadın bu konuda alıngan olabilir. Bu konuya erkeklerin dikkat etmeleri önemlidir. Bazı erkekler ise bu konuda eşlerine direkt olumsuz yorumlar yapabilir. Bunlar çiftin cinsel ilişkide ciddi sorunlar yaşamasına neden olabilir. Kilo vermede zorlanma, çatlaklar ve vajinada genişleme tıbbi olarak oldukça iyi tedavi edilebilen durumlardır ve bu konuda rahatsızlık yaşanıyorsa gerekli adımlar atılabilir. Ruhsal seviyede olan cinsel sorunlar için ise (kadında veya bazen erkekte ya da beraberce cinsel istekte azalma gibi) cinsel terapiste başvurmak en iyi çözümdür.

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ Sedef Batı

  Cinsel hayatınızın düzeni için zaman tanıyın

Yazarın Tüm Yazıları