GeriSağlık Cildimiz yaz aylarında daha çok özen istiyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildimiz yaz aylarında daha çok özen istiyor

Cildimiz yaz aylarında daha çok özen istiyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır; mantar, lekelenme, isilik, sivilce, güneş alerjisi ve yanıklara sık rastladığımız yaz aylarında cilt bakımının daha büyük önem kazandığını belirtti, çok önemli uyarılarda bulundu.

İsilik; aşırı nem ve rutubetin etkisiyle ter bezlerinin tıkanmasıyla ortaya çıkan deri yüzeyinde minik kırmızı kabarcıklardır. Bazen iltihaplanıp kaşıntılı hal alabilen bu durum, en çok yüzde ve vücudun kıvrım yerlerinde ortaya çıkabilir. Bu durumun önlenmesi için özellikle yaz aylarında aşırı yoğun ve yağlı nemlendirici ile kremlerden uzak durmalıyız.

* Cilt gözeneklerini tıkamayan su bazlı kremler tercih edilmelidir.

* Terledikçe kıyafetlerimizi değiştirmeli ve sık sık duş almalıyız.

* Naylon içermeyen, hava alan çamaşır ve kıyafetler kullanmalıyız.

* Sıcak günlerde makyaj yapmaktan mümkün olduğu kadar kaçınılmalıdır; çünkü makyaj isilik tazı kabarıklarda artışa neden olur.

* Hafif isilik vakaları sık duş alma, yüzme, terletici giysiler giymeme gibi genel önlemlerle ortadan kaldırılırken; ilerlemiş durumlar kısa süreli kullanım gerektiren sterodli kremler ve çinko içeren kremlerle tedavi edilir.

BEBEKLERDE İSİLİĞE KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Cildimiz yaz aylarında daha çok özen istiyor

Özellikle bebeklerin ter bezleri erişkinlere göre farklıdır. Ter kanalları daha az çalışmaktadır. Isıları zor tolere ederler ve yoğun sıcaklık ile nem bebeklerde sıkıntılı isiliklere neden olur. En sık yüz, boyun ve gövdede görülmekle birlikte vücudun her yerinde gözlenebilir. Küçük sivilce başı gibi kabarıklar şeklinde belirir. Tedavisinde bebekleri sık duş aldırmak, kalın giydirmemek, terletmemek ve serin ortamlarda bulundurmak önemlidir.

False