Terapi İstanbul
Terapi İstanbul
Terapi İstanbul

Çiftler nasıl aynı anda orgazm olabilir mi?

Aynı anda orgazm; iki insanın, kadın ve erkeğin metabolizma hızları, heyecanlanma ve uyarılma süreçleri birbirinden farklı olduğu için rastlantısal bir durumdur. Bu, olanak dışı demeyeceğim yanlış olur, aynı anda orgazm mümkündür ancak bu tamamen tesadüflere bağlıdır.

Haberin Devamı

Aynı partnerle uzun süreli bir ilişki içerisinde iseniz, çok kontrollü davranarak illa da aynı anda yakalayacağım fikri sabitiyle hareket ederek, kendinizi ona göre organize ederseniz eninde sonunda aynı anda orgazmları yakalarsınız ama yine söylüyorum ve iddia ediyorum ki, saniye farkıyla, yarım nota, üç nota farkla yakalanır. Mümkün değil çünkü  iki ayrı bedenden söz ediyoruz. Burada önemli olan kimin önce kimin sonra orgazm olmasından çok birbirlerine alışmış ya da iyi kullanılan bedenlerin yani tangoyu iyi yapan iki bedenin atacağı adımlarda öncelikleri konuşmadan bile birbirlerine pas edebilmesidir ve daha sonra diğeri için o dansa devam edebilmesidir. 

Orgazm kalitesi ya da sevişmenin kalitesi dediğiniz şeyi aslında böyle ölçümlersiniz.

Haberin Devamı

O insanla iyi seks, o insanla keyifli seks ya da aşık olduğunuz adamla/ kadınla “bu işte benim adamım ya da kadınım” dediğiniz cümleyi kurmak buna bağlı...

Aynı anda orgazmın cinsel hazza katkısı meselesinin şehir efsanesi olduğunu, hazzın kişisel olduğunu, iki kişi aynı anda orgazm olunca ikiye katlanmadığını bilmek ve mevzuyu illa ki başlığımdan çıkarmak mühimdir.

Ayşe Kayhan Klinik Psikolog