Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir?

Cevizin faydaları nelerdir? Ceviz suyu ve ceviz yağı neye iyi gelir?

Haberin Devamı

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Dermatoloji alanında kullanılan tıbbi ilaçlar kadar aslında beslenme ve doğada var olan şifalı bitkileri kullanmak da önemlidir. Bir süre alternatif tıp ismi kullanıldı ama ben tamamlayıcı tıp tabirinin daha doğru olduğuna inanlardanım. İşte doğada yer alan ve kuruyemiş kategorisinde bildiğimiz cevizi biraz anlatmak istiyorum size bu hafta...

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Cevizin başlı başına kullanımını 3 kısıma ayırabiliriz. İlki doğrudan yiyerek, ikincisi ceviz suyu şeklinde ve en son da ceviz yağı şeklinde tüketilebilir.

Haberin Devamı

CEVİZİN GENEL FAYDALARI NELERDİR?

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

  • B1, B2, B6 ve C vitaminlerini bünyesinde bulundurur.
  • Güçlü bir antioksidandır.
  • İçerisinde bol miktarda protein, lif, omega 3 ve 6 yağ asitleri bulunur.
  • Kalsiyum, çinko, magnezyum, fosfor, bakır, selenyum, demir ve manganez minerallerini barındıran nadide yemişlerdendir.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Antidepresan etkisi yüksektir, stresle mücadelede önemli rol üstlenir.
  • Yüksek kolesterolü düşürür.
  • Saçı güçlendirir, geç beyazlama sağlar, kırışıklık gidermede yardımcıdır.
  • Doğal E vitamini kaynağıdır. Bu vitamin hücrelerimizin yenilenmesinden sorumludur.

CEVİZ SUYU NEDİR?

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Taze cevizin suya karışımı daha hızlıyken kuru olanı daha fazla bekletmeniz gerekecektir. En az 1 gün sonra suyun içerisindeki ceviz içlerini yiyebilirsiniz. Suyunu içebileceğiniz gibi, cildinize sürebilirsiniz. Yüzünüzü bu su ile yıkayabilirsiniz ya da saç köklerini beslemek için isterseniz saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Cilt kuruluğunun giderilmesinde ve kırışıklıklardaki azaltıcı etkisi nedeniyle sıkça kullanılmaktadır.

PEKİ CEVİZ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Ceviz yağının cildi güzelleştirici etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Bunun sebebi ise içerisinde bulunan E vitamininden kaynaklanmaktadır. Bu yağ aminoasitleri aktif hale getirdiği için yıpranma ve kırışıklıkların tedavisinde takviye edici bir yapısı vardır. İçerisinde yer alan mineral, antioksidanlar ve vitaminler sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir ve doğal bir nemlendirici görevi görür.

Haberin Devamı

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Vücudumuzun tüm yükünü çeken ayaklarımız için bulunmaz çözümler sunar. Özellikle ayak mantarlarına karşı ceviz yağı kullanımı çok etkili ve önerilen bir yöntemdir. Ceviz yağı mantar olan yerlere sürülerek rahatlıkla kullanılabilir.

Sedef ve egzama hastalığı ciltte kuruluk, pul pul olma gibi sorunlar yaşatır. Ceviz yağı bu hastalığın tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak kullanılabilir.

Cevizin ve ceviz yağının faydaları nelerdir

Yağ, içerdiği proteinler ile saç derisinde bulunan bakterileri ve ölü hücreleri yok ederek saçı nemlendirir ve saç dökülmesini azaltır.

Saç köklerini güçlendirerek, saça parlaklık ve hacim sağlar. Kepek sorununa karşı da etkili bir bitkisel yağdır.

Haberin Devamı

Kişiden kişiye değişmekle birlikte ceviz yağı kullanımı sonucunda saçlarının uzadığını söyleyenlerin sayısı da fazladır. Buradaki tüm önerilerimiz genel geçer herkesin işine yarayacak etkilerdir. Yine de unutulmamalıdır ki herkesin cilt tipi farklılıklar gösterir. Bu yüzden aklınıza takılan her durumda, dermatoloğunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları